Mesajul zilei

22/07/2020 - MÂNTUIREA CASEI

 Isus i-a zis: Astăzi a intrat mântuirea în casa aceasta, căci şi el este fiul lui Avraam.

Luca 19.9

Ceea ce s-a întâmplat la intrarea lui Isus în casa lui Zacheu, mai-marele vameșilor, se poate întâmpla și familiei tale, dacă lași Duhul lui Dumnezeu să lucreze. Din cum s-a desfășurat discuția acestui vameș cu Domnul, putem deduce că era necinstit. Lucrarea ce a schimbat soarta acestui om pe vecie a început când a dat ascultare la cei ce vorbeau despre Fiul lui Dumnezeu. De aceea, în inima sa, a apărut dorința de a cunoaște pe Învățător, și a plecat de îndată să-L caute.

Aflând că Isus urma să treacă prin cetatea sa, cum nu reușea să-L vadă, căci era mic de statură, Zacheu s-a dus înaintea tuturor și s-a urcat într-un dud, așteptând pe Învățător să treacă pe acolo. Tot ceea ce voia era să vadă pe Omul care făcea minuni, ce avea rezolvare oricărei probleme și a cărui faimă se răspândise în norod. Vameșul nu știa că Dumnezeu pregătise pentru el ceva mai mult decât să-i prilejuiască numai vederea Fiului Său : Cel Preaînalt voia să-i salveze viața lui și alor săi.

Domnul dorește ca toți oamenii să fie mântuiți, căci, pentru asta, a trimis pe Singurul Său Fiu să moară pentru umanitate. Dacă Isus a plătit acest preț imens, ce n-ar face acum pentru ca toată lumea să aibă prilejul de a se izbăvi de păcate și de a fi iertată ? Când Învățătorul a trecut pe sub dud, S-a uitat în sus și a spus lui Zacheu că va intra în casa sa.

Aparent, aceasta era tot ceea ce putea aștepta de la Isus, însă, Domnul avea mai mult, căci voia să aducă mântuirea la toată familia lui Zacheu. Fără îndoială, Dumnezeu nu vrea ca ai Săi să apuce pe căi greșite, ci pe singura cale demnă de urmat: aceea a lui Dumnezeu. Dorința de a se încrede în Tatăl pentru a-ți rezolva problemele este un semn că El lucrează în viața ta.

Fariseii au protestat pentru faptul că Isus s-a dus la casa unui păcătos, dar El știa ce face acolo. În același mod, Domnul știe ce poate face în viața ta; astfel, nu ascunde nimic de Cel ce are puterea de a-ți schimba soarta. Acesta este momentul cel mai important din viață, căci dorința de a cunoaște pe Cel Preaînalt și de a merge pe calea binelui dovedește că ai fost ales pentru a fi fericit.

Înaintea Domnului, Zacheu și-a făcut curaj, și-a mărturisit păcatele și, pe baza Legii, a hotărât să dea înapoi ceea ce lua în mod necinstit de la oameni. Așadar, Isus a spus că în acea zi mântuirea i-a intrat în casă.

Nu amâna de a hotărî să păzești ceea ce este scris în Biblie, căci, astfel, nu numai tu, ci și ai tăi vor fi mântuiți și primiți în casa lui Dumnezeu.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă lumineze viața!