Mesajul zilei

24/07/2020 - O MAMĂ HOTĂRÂTĂ

Isus, după ce a plecat de acolo, S-a dus în părţile Tirului şi ale Sidonului. Şi iată că o femeie canaaneancă a venit din ţinuturile acelea şi a început să strige către El: „Ai milă de mine, Doamne, Fiul lui David! Fiică-mea este muncită rău de un drac.”

Matei 15.21,22

Cine este călăuzit de Duhul lui Dumnezeu are mereu mâna sfântă la baza hotărârilor, chiar dacă unele pot părea neimportante. De aceea, cere mereu Domnului să te îndrume în toate cele. Fiii lui Dumnezeu sunt duși de Cel Preaînalt acolo unde este vreo lucrare de făcut. Astfel, este bine să știi cum este să fii călăuzit de Duhul Sfânt; în caz contrar, vei irosi multe binecuvântări.

O femeie canaaneancă, de origine siro-feniciană, ce avea o fiică stăpânită rău de un drac, a fost sfătuită de Duhul Domnului să se ducă după ajutorul lui Isus. Trebuie să știi că procesul de binecuvântare presupune mereu mai mulți oameni. În cazul acestei femei, cineva i-a spus că Învățătorul se afla în cetate; atunci, inima ei a simțit că El ar putea să o ajute și s-a dus în căutarea ajutorului sfânt, căci, oricine cere capătă (Matei 7.8).

Părea că ea își pierdea timpul căutând pe Isus, căci El nu i-a dat niciun răspuns la început (Matei 15.23). Fără îndoială, tăcerea lui Dumnezeu la o cerere poate fi considerată drept un răspuns. În ceea ce privește femeia canaaneancă, era nevoie ca aceasta să aibă mai multă credință și să-și învingă niște preconcepte pentru ca minunea să fie realizată. Isus a știut cum să procedeze în situația ei și, până la urmă, această mamă a reușit să primească izbăvirea atât de necesară a fiicei.

Nu te supăra de tăcerea sfântă, ci încearcă să-i înțelegi cauza. Când anumite impedimente vor fi îndepărtate și vei lua hotărârea corectă, minunea nu va întârzia. Taina este de a nu renunța, ci de a continua să te rogi, strigând pentru îndurare către Domnul. În orice situație, va avea loc cel puțin o lecție de la Dumnezeu. Tatăl știe să te pregătească pentru a dobândi victoria; de aceea, fii de neclintit în ceea ce El spune.

Încă din prima clipă în care ai dat ascultare la cei ce ți-au vorbit despre Isus, El a început să lucreze în viața ta. Lecțiile Domnului sunt de o mare importanță. Astfel, nu te mânia pe cel ce este folosit pentru a te dojeni, căci este Duhul lui Dumnezeu ce ar putea folosi pe acel om pentru ca să nu pierzi ceea ce El vrea să-ți dea. Până la urmă, vei vedea că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu (Romani 8.28).

Când pregătirea a luat sfârșit, Isus a zis că mare este credința acestei femei și, astfel, fiica a fost tămăduită (Matei 15.28). Și credința ta trebuie să fie mai mare decât problema cu care te confrunți, și trebuie să o pui la lucru. De aceea, nu lăsa ca nimic să te despartă de dragostea lui Dumnezeu. Ajungând la punctul optim, credința ta va pune vrăjmașul pe fugă, ce va pleca din viața ta, cât și din cea a tuturor celor din familia ta.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să mântuiască familiile voastre!