Mesajul zilei

25/07/2020 - DUMNEZEU NU-ȘI VA MAI ADUCE AMINTE DE PĂCATELE TALE

„Şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele lor, nici de fărădelegile lor”

Evrei 10.17

Cine este în Hristos, este o făptură nouă, cele vechi s-au dus și iată că toate lucrurile s-au făcut noi (2 Corinteni 5.17). De aceea, nu trebuie să mai fii de acord cu sentimentul de nedreptate, căci a fost înlocuit de Isus pe crucea de pe Calvar. În Împărăția lui Dumnezeu, ești primit ca și cum nu ai păcătuit niciodată; așadar, nu te supune toanelor diavolului. Fiind născut din nou, ai fost slobozit din stăpânirea răului și ai devenit supus în Împărăția Luminii.

Orice om mântuit nu trebuie să uite că păcatele i-au fost șterse din mintea Domnului, El spunând că nu-Și va mai aduce aminte de fărădeligile sale. Când te-ai născut din nou, Dumnezeu nu a pus în tine nicio urmă din lucrările pe care diavolul te-a făcut să le faci pe când îi erai rob. Acum, fiind spălat în sângele lui Isus, nu mai ai nicio condamnare la activ, căci ai fost izbăvit pe vecie de păcat!

Nu ai de ce să nu te bucuri în Fiul lui Dumnezeu și să nu profiți de pacea pe care ți-o dă o viață izbăvită de păcat. De asemenea, nu ai de ce să-ți fie frică de faptul că bucuria ta poate cauza mânia lui Dumnezeu. Cum unui tată îi place să-și vadă copiii trăind curați, tot așa și Domnului Îi place să te vadă urmându-ți calea fără niciun amestec al lui Satana. Ai fost făcut pentru a realiza lucrările minunate pe care Cel Preaînalt ți le-a pregătit.

Așadar, veselește-te! Ai fost primit ca fiu adevărat, și nu ca unul vitreg; de aceea, îți este asigurat un loc la masa Tatălui, Îi poți vorbi și vei fi auzit de El. Folosește Numele lui Isus pentru a nimici orice lucrare a vrăjmașului ce te necăjește. Ai devenit cu adevărat fiul Celui Preaînalt și, astfel, răul nu te mai poate asupri, și nici împiedica în calea către succes.

Statutul tău în lumea duhovnicească este de neprihănit, sfânt și nevinovat, căci nu mai există nici cea mai mică condamnare împotrivă-ți; astfel, Dumnezeu Se bucură când crezi în ceea ce El îți spune. Creatorul știe că asta este adevărat și te-a împuternicit drept ministru al împărăției Sale. Mai mult de atât, nimeni nu va putea ridica pâră împotrivă-ți, căci El este Acela care te socoteşte neprihănit (Romani 8.33).

Uită-te la tine și spune că ești sfânt, căci ai fost spălat în sângele lui Isus și te poți duce izbăvit înaintea Domnului (Efeseni 2.18). Nașterea din nou a celui ce primește pe Isus drept Mântuitor este un adevăr: Cel Preaînalt te-a făcut ca să-I fii neprihănirea în Hristos. Astfel, pentru ca toate acestea să fie adevărate în viața ta, este de ajuns să crezi în acest cuvânt și să ți-l asumi ca atare. Nu dezamăgi pe Domnul Dumnezeu, ci mărturisește ceea ce El te-a făcut să fii.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să mântuiască tot neamul dumneavoastră!