Mesajul zilei

26/07/2020 - PRIMEJDIA CE PÂNDEȘTE PE FIII LUI DUMNEZEU

Iată dar ce vă spun şi mărturisesc eu în Domnul: să nu mai trăiţi cum trăiesc păgânii, în deşertăciunea gândurilor lor

Efeseni 4.17

Primejdia ce pândește pe fiii lui Dumnezeu este de a face din cei rătăciți exemplu de urmat. Lipsiți de lumina lui Dumnezeu, păcătoșii trăiesc sub stăpânirea prințului întunericului, care, pentru a le lua sufletele, îi poartă pe căile cele mai rele. Unii se consideră norocoși pentru ușurința de a păcătui, iar alții, de a câștiga bani. Aceștia nu dau atenție la modul de a trăi, și nici la ceea ce purtarea îi va face să pătimească într-o bună zi.

Trist este că acești oameni trăiesc departe de Dumnezeu. Astfel, necunoașterea duhovnicească în care se află nu îi lasă să-și dorească prezența Creatorului, care le-ar putea da ceea ce de fapt au nevoie pentru a fi fericiți aici și pe vecie. În acest fel, ceea ce este mai bun în viață este irosit și, când existența pământească li se va sfârși, vor ajunge mult prea târziu la concluzia că nu s-au pregătit pentru viața veșnică.

Pentru faptul de a nu cunoaște Adevărul, cei nemântuiți nu se realizează niciodată. Faima, puterea, banii și orice alt bun nu sunt realizate de ființa umană (Ecclesiast 1.14). Inima împietrită îi împiedică de a se pleca înaintea lui Dumnezeu și, astfel, nu pot afla ceea ce le-a fost pregătit prin moartea lui Hristos. Nu se poate înțelege cum cineva care a fost luminat prin Cuvânt să se uite la cel ce se complace în întuneric.

Un semn că un creștin este în întuneric este lipsa de interes față de Adevăr. Asta se întâmplă din cauză că împărăția diavolului orbește înțelegerea supușilor săi, iar păcătosul se înfurie cu modul nostru de a se purta în credință. Unii ne consideră fanatici, proști și fără discernământ în viață (1 Corinteni 1.23); însă, adevărat este contrariul. Faptul este că cei ce vorbesc limba păcatului nu suportă legea sfântă.

Îndemnul lui Pavel este ca să nu mai trăim precum păgânii – cei rătăciți, ce nu au fost atinși de harul sfânt. Ei se lasă purtați de nemicnicie și făcuți să comită tot felul de nelegiuiri. Ori, dacă suntem parte din Dumnezeul cel sfânt, de ce oare să nu urmăm calea sfințeniei? Taina este de a nu accepta ceea ce este condamnat de Scripturi, căci este lucrul diavolului.

Supune-te Duhului lui Dumnezeu, caută voia sfântă și, astfel, te vei realiza. Numai adevărul are puterea de a-ți prilejui pacea. Succesul în orice domeniu nu înseamnă că te-ai împăcat, căci este împăcat numai cel ce primește pe Isus drept Mântuitor.

Vezi bine dacă ai o cât de mică îndoială în inimă, nu te afli cu totul în planul lui Dumnezeu. Domnul este desăvârșit, iar lucrarea Sa ne desăvârșește. De nimic nu duce lipsă cel ce a cunoscut și trăiește în mântuire.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să lucreze în viața ta!