Mesajul zilei

27/07/2020 - BENEFICIUL DE A FI IERTAT

Niciunul nu va mai învăţa pe aproapele sau pe fratele său, zicând: ‘Cunoaşte pe Domnul!’ Ci toţi Mă vor cunoaşte, de la cel mai mic până la cel mai mare, zice Domnul, căci le voi ierta nelegiuirea şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatul lor.”

Ieremia 31.34

Cine se naște din nou nu are nevoie de a mai cunoaște pe Domnul, căci Duhul Sfânt îl va învăța totul. Noua naștere începe prin primirea lui Isus drept Mântuitor, continuă prin botezul în apă și ispășirea lucrărilor morții. De aceea, cine a făcut vreun rău cuiva sau a cauzat vreo pagubă materială sau morală, trebuie să se împace cu acel om, altfel, procesul noii nașteri nu se va desăvârși.

Nimeni nu va fi refăcut în Hristos dacă ascunde ceva. Zacheu a spus Domnului că va înapoia împătrit celui pe care l-a înșelat. El a avut în vedere Legea ce prevedea această purtare. Grație hotărârii lui Zacheu, Isus a spus că, în acea zi, mântuirea a intrat în casa lui (Luca 19.2-10). Având drept exemplu cazul acestui vameș, analizează-te dacă trebuie să te împaci cu cineva, soțul, angajatul sau vreun prieten.

Prin noua naștere, ne sunt iertate toate răutățile comise. Iertarea este atât de mare încât Domnul ne spune că nu-Și va mai aduce aminte de păcatele noastre (Evrei 10.17). De aceea, nu putem permite ca vrăjmașul să ne convingă ca ceva să fie lăsat, căci, de se va întâmpla asta, nu vom avea parte de ceea ce Domnul a spus prin mijlocirea lui Ieremia. Mai mult de atât, neavând o inimă deschisă, nu ne vom naște din nou.

Versetul citat spune că cine nu primește iertarea deplină nu va cunoaște niciodată pe Dumnezeu. Aici se află marea pagubă ! Omul se află în casa lui Dumnezeu, îi place să audă Cuvântul, este impresionat de lucrarea sfântă, dar nu reușește să-și cunoască Tatăl, drepturile în El și, astfel, nu va reuși să folosească Numele Domnului cu succes. De aceea, vindecarea nu va avea loc, mântuirea nu va veni și cel mai rău este că ușa va fi mereu deschisă diavolului.

Mulți sunt cei ce se amăgesc în biserică. Cei ce au căzut în păcat și nu au căutat pe cel pe care l-au furat sau necinstit pentru a se împăca cu el nu vor primi niciodată ajutorul sfânt. De ce oare să continui în greșeală ? De ce să nu te împaci cât mai este vreme ? La Judecată, nu va mai fi dragoste, compasiune, îndurare și nici iertare. În acea zi, cine va fi judecat își va auzi pedeapsa ce va trebui ispășită pe vecie.

Iertarea a fost dată de Dumnezeu și îți este la îndemână ; însă, de nu ți-o asumi, vei continua în păcat și vei avea mari probleme întru veșnicie. Isus te-a învățat să te împaci cu pârâşul tău, câtă vreme eşti cu el pe drum ; altfel, acesta te va da pe mâna judecătorului, ce te va da temnicerului ca să fii aruncat în temniţă (Matei 5.25). Fii înțelept și nu întârzia de a căuta pe cine ai nesocotit, căci, de vei lăsa pe mâine, va putea fi prea târziu.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!