Mesajul zilei

28/07/2020 - CUM SĂ LUPȚI PRIN CREDINȚĂ

Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce multă roadă, căci, despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic

Ioan 15.5

Cine este învățat de Duhul Sfânt despre ceea ce spun Scripturile știe că are de primit voia lui Dumnezeu pentru a urma pașii necesari. Dacă Domnul promite că va merge cu noi în bătălie, putem crede că El o va face pentru a lupta în sprijinul nostru, căci El Își ține promisiunea. Domnul spune că este adevărata Viță, iar noi mlădițele; așadar, ca un Viteaz în luptă, El va duce lupta prin mijlocirea noastră.

Bine este că Dumnezeu face tot ceea ce este necesar, iar noi suntem uneltele Lui pentru a-I împlini planurile. Ca Mântuitor, El nu-Și va precupeți eforturile de a ne ajuta și folosi. Întocmindu-ne din pântecele mamei (Psalmi 139.13), El ne știe calitățile, dar și slăbiciunile. Folosindu-ne, Domnul nu va uita de a ne întări unde trebuie. Aceasta înseamnă că având pe Dumnezeu alături în luptă, victoria ne este sigură.

Domnul este cel ce realizează toate lucrurile, de la un gând înțelept până la priceperea de care avem nevoie în desfășurarea bătăliei. El nu va da niciodată înapoi de a îndrepta ce este necesar, odată ce Îi urmăm poruncile din Scripturi (Psalmi 119.93). El zădărnicește semnele prorocilor mincinoşi şi arată ca înşelători pe ghicitori (Isaia 44.25). Cu Tatăl ceresc lucrând, nu există și nu va exista vreodată eșec. Câtă nevoie nu avem de El în bătălii, nu-i așa?

Înțelepții acestei lumi pot inventa planuri mari, dar ce nu vor funcționa, căci Dumnezeul nostru ne arată că le va desface semnele. Nu există plan științific care să reziste la lucrarea Celui Atotputernic. Ceea ce pare a fi de negreșit, de este folosit împotriva cui este în Dumnezeu, nu va avea sorți de izbândă. Când Domnul este la lucru nu ai cum să I te opui. Minunat este că El se oferă să lupte pentru noi.

Cel Atotputernic promite să întărească cuvântul celui ce este robul Său. Așadar, când El îți dă un cuvânt, nu da înapoi în a-l folosi. Trimișii Celui Preaînalt au garanția că El va îndeplini determinările Sale. Când vreun trimis face altceva, Domnul nu are nimic de-a face cu acel lucru. De aceea, trebuie să fii mereu atent de a nu cădea în ispita că ai fi special.

Ceea ce Tatăl spune va fi realizat cu exactitate. Niciodată nu a existat, și nici nu va exista putere care să se opună spuselor Domnului. Tot ceea ce El a făgăduit va fi îndeplinit întocmai. Marea taina este de a da glas la ceea ce Domnul spune ; astfel, vei vedea slava Lui intrându-ți în viață. Dumnezeu este credincios în a-Și împlini făgăduințele.

Partea ce-ți revine este de a-ți folosi limba pentru a vorbi despre dreptatea sfântă. Niciodată să nu te lași înșelat de aparențe, căci îi vei face de rușine pe cei ce îți caută răul. După ce ai dat porunca, crede și vei cunoaște slava lui Dumnezeu.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!