Mesajul zilei

29/07/2020 - DOMNUL LUPTĂ PENTRU NOI

 Căci Domnul, Dumnezeul vostru, merge cu voi, ca să bată pe vrăjmaşii voştri, ca să vă mântuiască.

Deuteronom 20.4

Cine-și duce viața duhovnicească oricum este mereu atacat de vrăjmaș și nu poate face nimic. Adevărul este că avem o luptă de purtat împotriva puterilor întunericului, care, trimise de diavol, fac orice pentru a ne îndepărta de Domnul. Nu putem închide ochii și să spunem că nu vom face nimic, căci vrăjmașul nu respectă pe nimeni. Cum încearcă mereu să ne distrugă, taina de a-i rezista este de a ne pregăti bine.

Pregătirea se face prin cunoașterea dobândită prin Cuvântul lui Dumnezeu. Fiecare revelație vine și cu puterea necesară pentru a împlini orice nevoie. Trebuie să facem două lucruri: să ne sfințim și să fim sfinți. Nimeni nu poate spune că nu are nevoie să se căiască de păcate și să caute izbăvirea Domnului de ispite. Tatăl ceresc ne dă azi prilejul de a merge alături de El (Levitic 20.7).

Oricine cunoaște Cuvântul lui Dumnezeu nu se poate juca cu păcatul, ce se află la ușa tuturor pentru a te face să greșești în calea credinței (Geneza 4.7). De aceea, este nevoie să te lupți cu el până este înfrânt. Lupta trebuie purtată cu dăruire și determinare și va lua sfârșit numai când dorința păcătoasă va fi cu totul biruită, ce va avea loc odată cu cea de-a doua venire a lui Hristos.

Este bine să ne amintim că ceea ce primim de la Domnul vine prin credință ; astfel, cine nu o folosește, sau o amână, pierde multe bătălii. Ucenicii lui Isus au pierdut lupte prin faptul de a fi arătat o credință slăbită ; de aceea, este important să lupți mărindu-ți credința ca să poți birui atacurile celui rău. Chiar dacă punctul tău slab, unde diavolul te ispitește, este de mărimea unui munte, de vei porunci, răul va ieși (Matei 17.20).

Dumnezeu este de partea celui ce crede în făgăduința Sa. Cine se încrede în Tatăl nu dă nici cea mai mică atenție la amenințările vrăjmașului. În acest moment, vezi ce vrea Satana să facă cu tine și, cu hotărâre, du-te înaintea Domnului în rugăciune, mărturisindu-I tot ceea ce ai în minte și, cu determinare, poruncește ca cel rău să-și ieie mâinile de pe viața ta. Fii de neclintit și diavolul va fugi de la tine acum (Iacob 4.7)!

Răul este biruit de Domnul; nu este necesar decât determinarea ta pentru ca puterea sfântă să-și înceapă lucrarea și să dea de pământ cu tot ceea ce aparține diavolului. Satana nu poate înălța capul, căci victoria ți-a fost dată ție. Cei ce sunt în Dumnezeu biruiesc toate atacurile răului printr-um simplu ordin dat în Numele lui Isus.

Cel Atotputernic vrea să intre în luptă acum pentru a-ți veni în ajutor. Ce mai aștepți? De ai păcate ascunse, mărturisește-le imediat, căci El este credincios și drept pentru a te ierta și curăți de orice nelegiuire (1 Ioan 1.9). Apoi, dă afară orice rău în Numele Mântuitorului.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă protejeze viața!