Mesajul zilei

30/07/2020 - DE CE TREBUIE SĂ ÎNȚELEGEM SCRIPTURILE?

Atunci le-a deschis mintea, ca să înţeleagă Scripturile.

Luca 24.45

Scripturile vorbesc despre Mântuitorul nostru și ne dau o descriere atât de frumoasă încât suntem cuprinși de uimire în orice moment. Cine are obiceiul de a le studia, și nu doar citi câte puțin, devine înțelept potrivit lui Dumnezeu. Isus, de exemplu, Își deschidea mintea prin ceea ce era scris, iar cu noi va fi la fel. Adevărul este că ne vom putea schimba viața numai când ne vom asuma ceea ce Domnul vorbește despre noi.

A învăța ceea ce este scris în Biblie este ca și cum te-ai afla înaintea Domnului. Cine nu o face, nu se va teme, și nici nu va respecta pe singurul și adevăratul Dumnezeu. Începutul înţelepciunii este teama de Domnul (Proverbele 9.10) și, fără aceasta, nu vom avea parte de sprijinul sfânt, și nici nu vom putea învăța fiilor noștri Calea de urmat. Dacă asta nu va avea loc, vom fi făcuți responsabili de nereușita în această importantă sarcină.

Străduie-te mereu să fii înaintea lui Dumnezeu, căci asta te va ajuta. Să știi că cine nu învață de la Domnul va fi învățat de cel mincinos – Satana, care fiind rău și perfid, a venit pentru a fura, junghia și prăpădi (Ioan 10.10a). Pe de altă parte, știindu-ți drepturile și ce ai de făcut în orice situație, vei avea numai victorii. Fără îndoială, Domnul vrea ca tu să fii biruitor în toate cele prin credința în El.

Porunca sfântă este de a păstra cuvintele Sale în inimă și de a ţine sfaturile Sale în suflet (Proverbele 7.1). Nu lăsa să rămână niciun loc gol, căci, de va rămâne, necuratul va intra și vei începe să-i faci pe plac. Înțelege că, cu Isus, lucrurile sunt infinit mai bune decât cu diavolul. Cu Hristos, nu există, și nici nu va exista vreun moment în care să te afli de partea pierzătoare. Atunci, de ce oare să nu te afli de partea biruitoare, fără a fi supus judecății ?

Domnul vrea să lucreze pentru binele tău. Dacă ar depinde numai de El, nu ar exista probleme în viață care să nu fie rezolvate. Așadar, de ce să nu recurgi la sfaturile sfinte și să nu pui capăt relelor ce te necăjesc ? De ce oare să amâni de poți rezolva totul acum? Creatorul a pus în Manualul Său tot ceea ce este necesar pentru a trăi izbăviți de nelegiuirile vrăjmașului.

Acest subiect este atât de important încât Cel Preaînalt a cerut fiilor lui Israel să lege poruncile Sale ca un semn de aducere-aminte la mâini şi să le fie ca nişte fruntarii între ochi (Deuteronom 6.8). Cu alte cuvinte, aceștia nu ar trebui niciodată să uite de sfaturile Sale. Astfel, ți s-ar mări zilele în Țara Făgăduită, ce este azi pentru noi Evanghelia.

Dacă ar păzi poruncile cu sfințenie, Domnul i-ar slobozi de vrăjmași. Această făgăduință este față de oricine este chemat în Numele Domnului. De aceea, împlinește poruncile ce le primești prin Cuvântul lui Dumnezeu, căci asta îți va fi un mare bine. Fericirea ta depinde de fericirea Celui Preaînalt.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!