Mesajul zilei

31/07/2020 - CÂND DUHUL SFÂNT SE POGOARĂ

Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toţi cei ce ascultau Cuvântul.

Faptele Apostolilor 10.44

Ca rob bun, apostolul Pavel a folosit din plin ungerea în casa sutașului Corneliu. El a îndeplinit lucrarea lui Isus spunând că Domnul este Judecătorul celor vii și celor morți. Robul cel necredincios dă strâmb oilor sale vestea pe care Domnul i-a poruncit să o propovăduiască în mod adevărat. Ori, nu se poate lua în râs mântuirea nimănui, căci cei ce vor pleca fără a se fi împăcat cu Domnul nu vor avea alt prilej.

La întoarcerea Învățătorului, cei ce vor fi vii vor fi schimbați, iar cei morți vor fi înviați; însă, cu toții vor apărea înaintea Judecății lui Hristos. Dacă nu voi transmite mesajul sfânt și, astfel, din cauza mea cineva se va pierde pe vecie, responsabil de această pierdere voi fi eu. Însă, de voi da mesajul și omul îl va refuza, voi fi liber de păcat; dacă acesta se va împăca cu Domnul, îmi voi fi îndeplinit misiunea cu totul.

Trebuie să spunem Adevărul poporului, propovăduind Evanghelia în deplinătatea Sa, și nu cu intenții ascunse. Nu trebuie să fim pe placul audienței, ci Aceluia ce ne-a trimis pentru a vorbi despre acest subiect atât de important. Adevărul este singurul mijloc de a duce oamenii la izbăvirea totală și desăvârșită. Nu putem face din adunările noastre întâlniri politice, prilejuri de a strânge fonduri sau cu alte scopuri. Casa Domnului trebuie să fie o Casă de Rugăciune (Luca 19.46).

Scopul mesajului lui Petru era iertarea păcatelor. Potrivit apostolului, toți prorocii au vorbit despre acest lucru când păcătoșii vor fi izbăviți de greșeli. Acesta este motivul pentru care Dumnezeu trimite oameni pentru a ne auzi. Era grav ca cineva să schimbe menirea propovăduirii Evangheliei. Nu este bine să mânii pe Cel Preaînalt cu ceva ce pare a fi adevărat. Cine face pe un om să se căiască și să se împace cu Dumnezeu reușește să facă pe Domnul să se bucure cu el.

Prin mijlocirea Numelui lui Isus lucrarea este făcută, atât în trup pentru vindecare, cât și în suflet pentru iertarea supărărilor. Când poporul știe că are dreptul de a folosi acest Nume și că în El se află puterea necesară pentru a face lucrarea sfântă, lucrurile încep să funcționeze după voia Domnului. Astfel, cei rătăciți vor fi mântuiți, cei necinstiți îndreptați, iar bolnavii vindecați, și biserica va propăși în toate sensurile.

Petru era folosit de Domnul și, când vorbea, Duhul Sfânt S-a pogorât din Ceruri peste toți cei ce îl ascultau. Când Duhul Sfânt Se pogoară, minuni de toate felurile sunt realizate. Pentru asta, trebuie să te afli sub călăuzirea sfântă, precum apostolul, pentru ca mâna Celui Atotputernic să lucreze printre noi. Nicio adunare nu este lipsită de putere dacă Domnul este Cel ce o cârmuiește. Când propovăduim mesajul, iar poporul îi dă crezare, Duhul Sfânt se va pogorî.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!