Mesajul zilei

01/08/2020 - CEEA CE DEOSEBEȘTE PE UN NEPRIHĂNIT

Legea Dumnezeului său este în inima lui şi nu i se clatină paşii.

Psalmi 37.31

Avantajul de a fi neprihănit este mare din toate puntele de vedere. Mai întâi, acesta are Cuvântul ce îi asigură accesul deplin la făgăduințele lui Dumnezeu – Țara Făgăduită (Psalmi 37.29), iar în cel de-al doilea rând, pentru că va locui în această țară pe vecie. Așadar, fiind stăpân pe ceea ce Domnul a promis, neprihănitul nu va mai avea probleme câte zile va avea ; de va fi atacat de vrăjmaș, va face ca lumina să strălucească, folosindu-se de dreptul său în Hristos pentru a deface orice rău.

Domnul Dumnezeu a spus că cel neprihănit se va bucura de făgăduințele Sale. Dar cum poate cineva să știe de este neprihănit? Răspunsul este prin ceea ce îți iese din gură. Creștinul ce folosește mereu cuvinte la îndemâna oricui sau spune injurii, mâniindu-se sau vorbind rău de alții, sau alte asemenea lucruri, arată că nu este neprihănit. Cel ce este neprihănit vorbește mereu potrivit Scripturilor și învățăturilor din Cuvântul Domnului, slăvind întotdeauna pe Cel Preaînalt.

Trebuie să stăm mereu de veghe pentru a nu fi înșelați de cel ce încearcă să se dea drept fiu al lui Dumnezeu. Adevărul este că oamenii ce nu respectă glasul sfânt nu reușesc să ne amăgească mult timp. Chiar dacă se arată plin de duh, ceea ce le iese de pe gură nu este drept. De îi lăsăm, acești ”fii ai lui Dumnezeu” sunt în stare să vorbească obscenități, bârfe și alte asemenea lucruri ce fac de rușine pe cei ce se tem de Domnul.

Pe de altă parte, limba celui neprihănit spune ceea ce este drept, căci vorbește protrivit Scripturii. Când își spune părerea, pentru a zice ceea ce este drept, acesta binecuvântează pe toată lumea. Nelegiuitul, evident, nu se dăruiește Domnului și, chiar dacă, cu un mare efort, încearcă să ajute, nu reușește să transmită mesajul sfânt unui suflet în nevoi. Cuvântul său, în loc de a alina, face ca lucrurile să se agraveze, fiindcă spune ceea ce vrăjmașul îi poruncește.

Ceea ce face ca un om să fie neprihănit sau păcătos este atitudinea pe care o are față de ceea ce este scris în Cuvânt. Păcătosul nu ține cont de El, pe când cel neprihănit Îl pune în inimă ; astfel, acesta din urmă nu păcătuiește, chiar de se află în ispita cea mai rea. Pe lângă faptul de a face un bine celui ce îl are și celui ce îi este alături, respectul față de ceea ce spune Cel Preaînalt ne îndreptățește de a fi folosiți de Domnul ca apostoli ai Noului Testament. Acesta este felul de om pe care Dumnezeu îl folosește.

Pașii celui neprihănit nu se vor poticni niciodată, ceea ce înseamnă că determinările sale vor fi auzite și puterea sfântă le va îndeplini întotdeauna. Celui neprihănit îi face plăcere să împlinească ceea ce Domnul îi poruncește, căci știe că sfântul Cuvânt nu va da greș, chiar dacă Cerurile și Pământul trec (Matei 5.18). Bine ar fi dacă fiecare mântuit și-ar împlini misiunea.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!