Mesajul zilei

02/08/2020 - CÂND DUMNEZEU SE RIDICĂ

„Acum Mă voi scula, zice Domnul, acum Mă voi înălţa, acum Mă voi ridica.

Isaia 33.10

Greșeala fiilor lui Israel, cât și lipsa căinței față de ceea ce se întâmplă când nu există frică de Dumnezeu, face ca Domnul să îngăduie ca vrăjmașul să-i asuprească. Așa apar problemele. Oamenii își slăbesc credința într-atât încât nu mai caută Cuvântul lui Dumnezeu. Oricât de mult citesc Biblia, nu o fac pentru a lua aminte; se roagă, dar nu cu dorința de a fi auziți. Mulți îngaimă niște cuvinte doar pentru ușurarea conștiinței.

Vrăjmașii poporului lui Dumnezeu au acționat prin trădare și, din această cauză, Domnul a spus că vor fi rău tratați. Cel Preaînalt Se simte trădat de ai Săi când aceștia își fac timp pentru a se uita la filme, a se plimba, a face lucruri inutile, dar nu pentru a căuta fața Sa, ca să-și deschidă inima pentru a se împăca cu El. Ori, cei ce nu se împacă cu Domnul trăiesc în afara prezenței sfinte și, de aceea, nu pot fi auziți.

Adevărul este că Dumnezeul nostru este dragoste (1 Ioan 4.16) și, de aceea, îi sprijină pe fiii Săi când aceștia se roagă cerând îndurare și se încred în El. Așadar, începe să faci asta chiar de acum și, peste puțin timp, vei vedea că Domnul te-a ajutat mult. Cu cât vei sta mai mult înaintea Lui, cu atât mai mult vei primi din mâinile Sale. Ceea ce împiedică pe Tatăl ceresc să lucreze în noi este lipsa de a I se închina Lui.

Nu se poate înțelege cum pot exista oameni care să uite de Creatorul lor. De ce oare ar înceta cineva de a mai trăi în Cuvânt dacă în afara Lui există numai lucruri diavolești ? Când ne purtăm potrivit îndrumării Domnului, ne aflăm pe o cale croită numai pentru noi, unde vrăjmașul nu are nici cea mai mică posibilitate de a pătrunde. După planul cel sfânt, ajungem să gândim și să acționăm așa cum însuși Dumnezeu ar face de S-ar afla pe acest drum.

În momentul în care poporul lui Dumnezeu se roagă cu hotărâre, Cel Preaînalt face să existe stabilitate, mântuire, înțelepciune și pricepere, iar frica de Domnul devine comoara poporului ales. Sunt zile minunate în care omul și Creatorul său se află în comuniune, prietenie și dragoste. Astfel, temerile dispar, încrederea în Dumnezeu este mare, rugăciunile sunt plăcute și, în același timp, auzite. Nu există nimic mai bun decât să umbli cu Tatăl.

Domnul promite că Se va scula. Nu există om care să spună cuvinte ce Îl vor face să stea în picioare și Îl vor ajuta, fiindcă asta niciun om nu va fi niciodată în stare de a face. Dumnezeu ne previne că El însuși Se va înălța. Când asta se va întâmpla nu știm, dar, când va avea loc, vom ști, și va sosi momentul în care Domnul Se va ridica – ceea ce, cu alte cuvinte, înseamnă că lucrarea va fi făcută într-o asemenea măsură încât vom primi victoria deplină.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să vă binecuvânteze!