Mesajul zilei

04/08/2020 - CA SĂ NU FII DAT DE RUȘINE

Inima să-mi fie neîmpărţită în orânduirile Tale, ca să nu fiu dat de ruşine!

Psalmi 119.80

Pentru a avea încredere deplină în Cuvântul Domnului, El îți va da harul de a avea inima neîmpărțită. Așadar, ție îți revine de a crede și de a profita de ceea ce îți este făgăduit. Dumnezeu nu va putea să-ți pretindă nimic dacă nu ți-a dat uneltele necesare pentru a face ceea ce El spune. Ca un adevărat Tată, El nu te-ar lăsa niciodată fără puterea de a trăi în deplină demnitate. Acesta este unul dintre motivele pentru care trebuie să te încrezi în Domnul.

Adevărul este că, dacă nu ți-a fost dată din Ceruri capacitatea de a crede și realiza ceea ce îți este destinat, poți lăsa deoparte orice proiect, de mică sau mare importanță, căci nu vei reuși să-l realizezi cu propriile forțe. De aceea, este nevoie să fii mereu în comuniune pentru a reuși să-ți duci misiunea până la capăt. Domnul nu te va lăsa să mergi singur în bătălie; El îți va merge înainte pentru a te duce la victorie.

Psalmistul știa cât de important este ca inima să-i fie neîmpărțită în orânduirile lui Dumnezeu. Pentru asta, avea nevoie de ajutorul sfânt. Simte și cere la fel, implorând ca Domnul să nu te lase să părăsești calea cea bună și să te ajute să-I îndeplinești poruncile. Cel Preaînalt a promis că te va ajuta și sprijini cu dreapta Sa biruitoare (Isaia 41.10). De aceea, nu da niciodată înapoi sau înceta de a realiza voia sfântă; căci, supunându-te, vei vedea cum El va face tot ceea ce este necesar.

Cât nu va exista nicio piedică în viața ta, vei fi drept în respectarea orânduielilor sfinte. Astfel, în orice bătălie, nu vei fi dat de rușine. De fapt, rușinea este pentru cel ce nu se îndreaptă, nu se curățește de păcate și face lucrarea oricum. Domnul cel veșnic iubește pe cei ce Îl iubesc și sunt gata de a-I îndeplini poruncile. Așadar, ai tot ce îți este necesar pentru a fi biruitor ; până la urmă, ai fost chemat pentru asta.

Cine nu este atent la ceea ce face poate să facă ce nu trebuie. Dacă ți s-a întâmplat asta, încearcă să te îndrepți, altfel, când vei avea nevoie să ți se împlinească vreo promisiune, nu vei reuși. Cine slujește cu adevărat lui Dumnezeu va avea victoria în orice bătălie. Analizează-te mereu dacă te afli în prezența sfântă. În lucrarea după voia lui Dumnezeu, vei avea succes. Așadar, nu te teme, căci Domnul va merge înaintea ta pentru a te face biruitor.

Dumnezeu nu vrea să te facă de rușine, ci să participi cu adevărat în lucrarea pe care El o realizează. Cel Preaînalt vrea să împlinească toate promisiunile pe care ți le-a făcut, dar tu nu poți să-L încurci cu nimic. Vei avea reușită deplină când nu există impediment, păcat, intenție rea și neîncredere din partea ta în credincioșia lui Dumnezeu.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!