Mesajul zilei

05/08/2020 - CERE DOMNULUI SĂ VORBEASCĂ

Dumnezeul laudei mele, nu tăcea!

Psalmi 109.1

Diavolul spune mereu lucruri rele despre noi, amenințându-ne ca să credem în el și să ne poată atinge. Cu Domnul este diferit; astfel, de vom crede în El, vom avea ceea ce El spune. Este bine să nu uităm că tot ceea ce diavolul zice este minciună (Ioan 8.44), purtare fără de scrupule; însă, ceea ce Dumnezeul nostru spune poate schimba orice situație. Așadar, cere ca Domnul să-ți vorbească despre ceea ce ți-a pregătit.

David se adresează Domnului cu Dumnezeul laudei sale, fiindcă avusese parte de sprijinul Celui Preaînalt în anumite încercări, ceea ce l-a făcut să-L slăvească. Însă, de nu ai cunoscut bunătatea lui Dumnezeu, cum poți spune că El este bun? Este ca și cum ai vorbi despre mine prietenilor, spunând: ” R.R. este cel mai generos fiindcă ajută un orfelinat cu o mie de copii; este cel mai bun în nu știu ce sport etc.”. Nu mi-ar plăcea să aud asemenea minciuni, și Domnul cu atât mai puțin.

Cum ai putea slăvi pe Domnul – lăudându-I puterile – dacă nu le cunoști și nu ai avut niciodată parte de ele? Începe să-și însușești lucrurile despre care El vorbește; astfel, vei putea să-L lauzi pentru lucrările înfăptuite. Cu timpul, credința îți va crește într-atât încât te vei purta precum David în toate bătăliile la care a participat. Psamistul știa că nu trebuie să-i fie frică chiar dacă o oaste întreagă l-ar fi încercuit; de aceea, a cerut ca Dumnezeu să nu tacă.

Gurile mincinoase se deschid pentru a vorbi de rău pe toți. Limba mincinoasă se va referi mereu despre tine ca cineva ce nu are nimic bun, este fără rost și nu poate fi biruitor din varii motive. Dar toate acestea sunt vorbe goale, pe care vrăjmașul le spune pentru a te împiedica să fii împlinirea viselor Domnului. Trezește-te, căci diavolul este mincinos și plin de bravadă în același timp.

Trebuie să ceri Domnului să vorbească despre tine și să te ajute să-I auzi glasul, fiindcă ceea ce spune cel rău nu este decât minciună. Satana te împresoară cu cuvinte rele, ce îți vor face mult rău de le vei da ascultare. Chiar și fără motiv, acesta vrea să te rănească mereu. Toți fiii lui Dumnezeu trebuie să încerce să facă asta, căci mulți dintre ei s-au lăsat înșelați de minciunile lui Satana. Nu crede în nimic din ceea ce diavolul îți spune.

Cere Domnului să proorocească despre tine și să-ți dea cuvintele ce te vor ridica și te vor face să-ți asumi locul în Hristos. Ceea ce Domnul a spus despre tine este ceea ce El vrea să fii. Așadar, pregătește-te pentru a-ți schimba viața deplin. Cu Cuvântul ce îți este trimis, nu vei mai fi niciodată același om. Prorocirile pe care Dumnezeu le va face despre tine vor ține departe blestemele pe care iadul le-a trimis asupră-ți.

În Hristos, cu dragoste.

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă ajute!