Mesajul zilei

06/08/2020 - PĂSTREAZĂ CE AI

Eu vin curând. Păstrează ce ai, ca nimeni să nu-ţi ia cununa

Apocalipsa 3.11

Ce ți-a dat Domnul Dumnezeu ? Casă proprie, mașină, haine ? De ce ai mai avea nevoie ? Fără îndoială, toate lucruile vin de la El. Însă, ceea ce Domnul spune în acest verset este grija de a păstra Cuvântul Său : apostolia pe care El ne-a dat-o. Mare păcat este de a nesocoti Scripturile, iar cine o face va pieri. În trecut, ca în zilele de azi, au fost oameni chemați și aleși pentru lucrările sfinte ce au plătit un preț mare pentru faptul de a nu fi păstrat ce le-a fost dat.

Exemplu în acest sens este ceea ce s-a întâmplat cu Moise. El a fost folosit în mod miraculos pentru a scoate trei milioane de oameni din Egipt – fiii lui Israel ce trăiau ca robi ai lui Faraon. Timp de 40 de ani, acest rob al lui Dumnezeu i-a călăuzit spre Țara Făgăduinței, fiind folosit în cele mai diverse moduri pentru a-i elibera din robie. În pustie, Domnul i-a hrănit, le-a dat tărie, i-a scăpat de șerpii veninoși și i-a lecuit de suferințe.

A venit ziua în care Dumnezeu a spus lui Moise că nu va intra în Canaan. Vă puteți imagina dezamăgirea sa! În tot acel timp, visa să calce în Țara Făgăduinței; însă, din cauză că nu a păzit Cuvântul ce i-a fost dat și, deși a implorat pe Domnul ca să nu se întâmple așa, a primit un ”nu” din partea lui Dumnezeu (Deuteronom 3.23-29). Adevărul este că în zadar ceri har dacă nu îndeplinești ceea ce Cuvântul spune.

Moise știa să se roage, dar Dumnezeu nu l-a auzit. Ceea ce contează este de a împlini cu grijă ceea ce ți se spune. În rugăciunea sa, a început să vorbească despre slava sfântă pe care Domnul începuse să o arate și despre lucrările mâinii sfinte pline de putere, dar asta nu l-a ajutat cu nimic. Deși a auzit că nu va intra în Canaan, el nu a încetat de a se ruga. Domnul i-a spus un ”nu” atât de vehement, încât l-a făcut să înceteze de a-L deranja. Când Dumnezeu spune un ”nu” definitiv, nu are rost să mai strigi.

Insistența lui Moise a făcut pe Domnul să Se mânie mult pe el. Însă, ca rob, a acceptat ceea ce Dumnezeu i-a spus și nu a căzut în capcana de a se înfuria pe Domnul. Este prea mult să te răzvrătești împotriva hotărârilor suverane ale lui Dumnezeu, căci cel mai bine este de a respecta mereu ceea ce El spune, fiindcă este desăvârșit în tot ce spune și face. Niciodată să nu încetezi de a da atenție la ceea ce Tatăl te învață și să faci după porunca primită.

Domnul a poruncit ca Moise să-l pregătească pe Iosua, însuflețindu-l și întărindu-l, căci acesta va fi conducătorul ce va face ca poporul lui Dumnezeu să intre și să ieie în stăpânire țara (Deuteronom 3.28). Moise nu s-a plâns să-și vadă succesorul în față, ci a îndeplinit porunca cu smerenie; altfel, ar fi suferit încă o pedeapsă. De aceea, a dat ordin fiilor lui Israel să audă și să împlinească ceea ce îi învăța pentru ca să trăiască, să intre și să ieie în stăpânire Țara Făgăduită.

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!