Mesajul zilei

07/08/2020 - TREBUIE DOAR SĂ CREZI

Eu voi merge înaintea ta, voi netezi drumurile muntoase, voi sfărâma uşile de aramă şi voi rupe zăvoarele de fier.

Isaia 45.2

Nu încerca să înfrunți vrăjmașul cu forțele proprii, căci Domnul va face asta pentru tine cu toată puterea pe care o are. De există drumuri anevoioase în viața ta, și probabil sunt multe, El a spus că le va netezi. Lasă pe Dumnezeu să îndeplinească ceea ce a promis și, astfel, chiar de va întârzia și va fi nevoie să curețe pietrele ce te țin în loc, El va sfărâma orice ușă de aramă și va rupe zăvoarele de fier.

Când Cel Preaînalt va fi terminat lucrarea dintâi, El ne va da comori ascunse. Adevărul este că sunt mult mai multe lucruri în Evanghelie decât ne putem închipui – lucruri pe care robii din trecut au vrut să le cunoască, dar nu li s-a permis. Viața cu Isus este mult mai interesantă, este cea mai pură realitate duhovnicească. Domnul ne-a făcut să cunoaștem pe Tatăl și, astfel, ne-a dat comori ce ne împlinesc desăvârșit.

Pe lângă aceste comori, există și bogățiile ascunse. Când harul sfânt s-a pogorât peste tine, Domnul face posibil să te bucuri de acestea și cu care vei putea să-ți netezești drumul și să ridici capul pentru a vedea ce ți-a pus El înainte. Fără a-ți lua ochii de la Fiul lui Dumnezeu, vei avea acces la bogățiile harului sfânt. Prin prezența Celui Preaînalt în viața ta, vei fi ridicat pentru a-ți asuma tot ceea ce îți aparține în Hristos.

Toate acestea îți sunt date cu un scop : să știi că El este Domnul, Dumnezeul lui Israel. În ziua în care vei avea această înțelegere, viața ți se va schimba deplin. Dumnezeu nu te cheamă după numele pe care diavolul ți-l dă, acela de înfrânt, ci după adevăratul tău nume, acela de biruitor. Așadar, nu te da bătut de problemele de zi cu zi, ci trăiește Cuvântul pe care Cel Preaînalt ți-l trimite cu tărie și din belșug.

Domnul face toate acestea din dragoste pentru Isus, care te-a iubit într-atât încât a murit pentru a te cumpăra pentru Tatăl Său. El ți-a dat numele de biruitor și prenumele de victorios. Îl vei cunoaște în măsura în care vei începe să te încrezi cu totul în Cuvântul Său. Cu cât te vei apropia mai mult de El, cu atât mai mult Îl vei cunoaște; astfel, vei avea toate uneltele necesare pentru a face diferența între tine și omul păcătos.

Dumnezeu cel veșnic vrea ca să-L cunoști drept Domn. Nici să nu-ți treacă prin gând că El nu-ți poate da ceea ce ți-a făgăduit. Cel Preaînalt a spus că va face mai mult de atât, căci și dorințele inimii ți le va împlini (Psalmi 37.4). Nu există cineva care să-L poată împiedica să lucreze pentru tine. Domnul promite că îți va da autoritatea necesară. Toate acestea sunt pentru ca să-L cunoști drept Dumnezeul ce te iubește și vrea să-ți fie tovarăș în toate cele.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!