Mesajul zilei

08/08/2020 - ÎN TOVĂRĂȘIE CU DOMNUL

Domnul îl păzeşte şi-l ţine în viaţă. El este fericit pe pământ şi nu-l laşi la bunul plac al vrăjmaşilor lui.

Psalmi 41.2

Această promisiune a fost făcută cel căruia are grijă de omul în nevoi. Însă, înainte ca asta să fie o manie și toți creștinii să înceapă să se îngrijească de cei necăjiți, trebuie să vă spun că există o întovărășire cu Domnul pentru ca această promisiune să se refere la noi toți. Cine nu are înțelepciune sfântă își aruncă mărgăritarele înaintea porcilor (Matei 7.6), cum a spus Isus, fiindcă irosește mult timp pentru a converti pe cine nu a fost chemat de Cel Preaînalt.

Învățătorul a spus că nimeni nu ar putea să se ducă la El dacă Tatăl, care L-a trimis, nu îl atrage la El (Ioan 6.44). Și cu noi este la fel. Trebuie să ne petrecem timpul în rugăciune, stând departe de ceea ce nu este bine și ascultând de ceea ce Domnul ne învață. Este clar că trebuie să transmitem tuturor mesajul sfânt, căci este nevoie ca dimineaţa să-ți seamăni sămânţa şi până seara să nu lași mâna să ţi se odihnească (Ecclesiat 11.6). Așadar, primirea trebuie făcută când cunoașterea omului s-a aprofundat.

Ca tovarăși ai lui Dumnezeu, vom ști momentul și modul în care să-I facem lucrarea. Simțind că cineva are nevoie de mesaj, de rugăciune și de ajutor pentru a afla Adevărul, trebuie să acorzi timpul necesar pentru a-i veni în ajutor. Astfel, nu sta să te rogi pentru cineva din orice motiv ce nu corespunde atingerii sfinte, căci asta nu te va face să îndeplinești ceea ce este consemnat în primul verset al acestui Psalm.

Domnul este cel ce îți va aduce omul ce trebuie să fie ajutat de tine, fie bogat sau sărac, plăcut sau neplăcut. Așadar, odată făcut acest lucru, dă-i toate instrucțiunile pe care le-ai învățat din Scripturi, și va fi hrănit de Cel Preaînalt, ce ți-a dat apostolia de a-l converti. Când ziua cea rea va veni, va fi izbăvit, căci Dumnezeu îi va fi Tovarășul și Prietenul din momentul în care acesta va începe să I se supună.

Lucrarea sfântă este făcută prin îndrumarea Tatălui ceresc. Duhul Sfânt este cel ce ne călăuzește în adevăr și va dovedi lumea vinovată în ce priveşte păcatul, neprihănirea şi judecata (Ioan 16.8); fără El, nu există lucrare a lui Dumnezeu. Cine se lasă călăuzit de Duhul Domnului va putea fi folosit în același mod în care a fost Filip, când s-a dus să vorbească cu eunucul reginei Candake (Faptele Apostolilor 8.26-39). Oricât de mult ar dori omul să ”îmbunătățească” ceea ce Domnul face, nu va reuși, căci El face întotdeauna ceea ce este cel mai bine.

Urmează sfaturile din Ceruri. Astfel, vei fi ocrotit, viața îți va fi salvată, iar Dumnezeu te va face fericit în toate cele. El nu ar trăda niciodată pe cei ce Îi sunt dragi după bunul plac al vrăjmașilor lui. Chiar dacă robul credincios se îmbolnăvește, va putea conta pe ajutorul sfânt în nevoi, căci Cel Atotputernic Își întărește fiul și pe patul de suferință (Psalmii 41.3). Este bine să fii mereu în tovărășie cu Domnul în marea lucrare pe care El o realizează în zilele noastre.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!