Mesajul zilei

09/08/2020 - FII PRINTRE CEI IERTAȚI!

Atunci, şi cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta şi a ascultat, şi o carte de aducere-aminte a fost scrisă înaintea Lui, pentru cei ce se tem de Domnul şi cinstesc Numele Lui.

Maleahi 3.16

Maleahi a fost folosit pentru a ne spune că Domnul urmărește tot ceea ce facem. Cei ce Îi slujesc în mod religios nu Îi sunt pe plac, ci cei ce Îi slujesc în duh și adevăr. Cine are o credință mentală are o aparentă smerenie și nu dă înapoi din a spune lucruri necuviincioase. Chiar fără a trăi în Adevăr, se întreabă de ce nu a fost auzit. Păcătosul găsește mereu o scuză pentru lucrurile greșite pe care le face; însă, numai cel ce se teme de Cel Preaînalt este primit înaintea lui Dumnezeu.

Mare atenție! Vrăjmașul se poate preschimba în înger al luminii (2 Corinteni 11.14). Aceasta înseamnă că lucrările sale vor fi atât de aproape de perfecțiune încât vor părea a fi de la Dumnezeu. Nu amâna să cauți pe cine ai trădat, sau ai fost ispitit să trădezi, pentru a-ți mărturisi greșeala. Până la urmă, este mai bine să te desfaci de păcat cât mai repede, pentru ca să nu prindă rădăcină, iar tu, din motive omenești, să fii forțat să mergi până la capăt pentru a nu fi „demoralizat”. Scapă de vrăjmaș atâta timp cât se află în drum.

Israeliții comparau reușita duhovnicească cu cea materială și, de aceea, au ajuns la concluzia că a sluji lui Dumnezeu este inutil. Azi, cine este stăpânit de iad va ajunge la aceeași concluzie, căci mulți ”păstrează”preceptele sfinte în interes propriu. Păcătosul se abține de la lucrurile lumești cu scopul de a reuși ceva de la Domnul, fără a-și dori cu adevărat faptul de trăi în sfințenie, care este lucrul cel mai bun pe care omul îl poate face pentru sine.

Nu poate fi fericit, realizat și binecuvântat de Dumnezeu cel ce dovedește că are propășire materială. Dacă acest om nu slujește Domnului potrivit legilor biblice este cu totul nefericit. Nu fi invidios pe cei ce trăiesc în păcat, chiar dacă sunt bogați, căci asemenea purtări îi duce în brațele lui Satana. În orice moment, fii slujitor al Domnului. Nu nesocoti niciodată Cuvântul pe care Dumnezeu ți-l trimite.

Domnul are o carte în care consemnează tot ceea ce fiii Săi spun și fac. Aceștia vorbesc unii cu alții despre ceea ce Tatăl le-a dat și se întrețin mutual; de aceea, faptele îți sunt înregistrate. Cel Atotputernic vine în ajutorul celor ce Îl respectă și se pleacă înaintea Sa. Aducâdu-și aminte de Numele Său, devin puternici în realizarea lucrărilor sfinte. Aceștia au sprijinul Domnului mereu la îndemână, odată ce fac pe plac în mod deplin Celui Preaînalt.

Lasă pe Domnul să Se bucure de tine. El te asigură că, în Ziua cea Mare a judecății, Îi vei fi prețios și, cum un tată își cruță fiul iubit, tot așa vei fi și tu cruțat. Așadar, de ce să nu devii această comoară particulară a lui Dumnezeu? Această zi va veni, când Cel Preaînalt va arăta deosebirea dintre cel ce Îi slujește și cel păcătos (Maleahi 4.1). Luptă, dă-ți toată silința și nu te lăsa biruit de ispită pentru ca să te afli printre cei ce vor fi iertați.

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu casa voastră!