Mesajul zilei

12/08/2020 - MESAJUL PE CARE ÎL AVEM DE PROPOVĂDUIT

De fapt, Hristos m-a trimis nu să botez, ci să propovăduiesc Evanghelia: nu cu înţelepciunea vorbirii, ca nu cumva crucea lui Hristos să fie făcută zadarnică.

1 Corinteni 1.17

Este o greșeală să crezi că creștinii trebuie să îndeplinească rolul de ”relații publice” în Împărăția lui Dumnezeu. Trebuie să fim politicoși cu toată lumea, dar nu putem lăsa să ne scape vreo ocazie de a propovădui Mesajul mântuitor. Cine crede că poate jigni pe cineva dacă spune adevărul nesocotește pe Domnul. Știm că nu putem niciodată să nu-I fim pe plac. Așadar, de ți se ivește prilejul, dă mesajul cu înțelepciune.

Trimisul lui Dumnezeu trebuie mereu să spună cuvintele lui Dumnezeu. Pentru asta, Domnul ne-a dat Duhul Său din belșug. El nu ne-a chemat pentru a fi apreciați drept slujitori ai lucrării vrăjmașului, ci pentru a o condamna. Greșește mult cine crede că trebuie să inducă în inima oamenilor dorința de a căuta pe Domnul, căci asta este o lucrare pe care El știe să o realizeze foarte bine.

O altă problemă este de a crede că trebuie să construim proiecte de afaceri, educaționale, ziaristice, sportive etc. Adevărul este că trebuie să urmăm exemplul lui Isus, altfel lucrarea lui Dumnezeu nu va fi făcută. E nevoie să slujim Celui Preaînalt din toată inima, tot sufletul și toate puterile. Cine este înțelept nu poate lăsa să-i scape vreun prilej de a transmite mesajul sfânt. Cere mereu lui Dumnezeu să pună în gura ta ce vei avea de spus (Matei 10.20).

Mesajul Evangheliei este ca un ultimatum. Nu fă din el altceva. Când Hristos a chemat pe ucenici, aceștia au lăsat totul pentru a-L urma, mai puțin tânărul bogat și hapsân ce a preferat să rămână cu averile sale, de care nu va avea parte în moarte, decât să însoțească pe Isus, care i-ar fi dat fericirea veșnică (Matei 19.21,22). Asta trebuie să-ți fie mereu preocuparea: fii credincios în toate cele în misiunea pe care Domnul ți-a dat-o.

Înainte de a fi mântuit, aveai multe vise și dorințe. Însă, acum, ca o făptură nouă, toate cele vechi s-au dus (2 Corinteni 5.17). Nu lăsa ca acestea să se întoarcă; dacă asta se va întâmpla, nu vei fi profitat de nimic. Împărăția lui Dumnezeu cere ca în fiecare zi să renunțăm la ceea ce îi place trupului, să ne luăm crucea și să urmăm pe Învățător (Marcu 8.34b). Cine face așa va avea reușită în drumul credinței.

Scapă de orice îți dăunează credinței. Nu ascunde și nici nu-ți găsi scuze păcatelor. Dacă ai păcătuit cu ceva, nu încerca să te scuzi. Du-te înaintea Domnului și mărturisește ; astfel, vei primi îndurare. Mare grijă ! Dumnezeu este drept în judecățile Sale. El te-a înviat în Hristos pentru ca să trăiești o viață nouă (Romani 6.4).

Niciodată să nu lași crucea lui Hristos să fie făcută zadarnică în viața ta, ci, cu dăruire, și în orice împrejurare, fă ca mireasma suavă a Domnului să fie răspândită prin mijlocirea ta. Chiar de nu recunosc, oamenii vor fi binecuvântați dacă le vei vorbi despre dragostea lui Dumnezeu. Ceea ce contează înaintea Tatălui este îndeplinirea poruncii Sale.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă lumineze!