Mesajul zilei

13/08/2020 - DOUĂ TAINE CE NU S-AU SCHIMBAT

Aşa vorbeşte Domnul: „Păziţi ce este drept şi faceţi ce este bine, căci mântuirea Mea este aproape să vină şi neprihănirea Mea este aproape să se arate. Ferice de omul care face lucrul acesta şi de fiul omului care rămâne statornic în el, păzind Sabatul, ca să nu-l pângărească, şi stăpânindu-şi mâna, ca să nu facă niciun rău!

Isaia 56.1,2

Una dintre marele vestiri ale Evangheliei este că diavolul a fost dat afară din locul acaparat pe nedrept, când a înșelat pe Adam, tatăl nostru cel dintâi. Isus a hotărât că a sosit ceasul judecății acestei lumi și, de aceea, stăpânitorul acestei lumi a fost aruncat afară (Ioan 12.31), ceea ce s-a întâmplat prin sacrificiul Domnului. Acum, Satana nu mai poate intra în viața ta. Asta se va întâmpla numai dacă o vei permite tu.

Dumnezeu a făcut judecata diavolului, ce a fost osândit (Ioan 16.11); de aceea, cel rău nu mai are puterea de a se ridica. Cei ce primesc pe Isus drept Domn și se încred în El nu trebuie să le fie frică de forțele întunericului, căci le-a fost dată autoritate pentru a doborî pe cei mai răi demoni cât și de a se opune oricărei puteri a vrăjmașului (Luca 10.19). Mântuirea noastră este cea mai vie realitate.

Sunt mulți creștini ce suferă fără a fi necesar prin faptul de a nu fi fost învățați că moartea lui Hristos i-a izbăvit de orice asuprire a iadului. Există oameni ce suferă din cauza bolilor sau sunt stăpâniți de păcate și tot felul de greșeli; însă, când află ceea ce le aparține în Hristos, încep să-și exercite puterea ce le-a fost dată asupra împărăției răului și, astfel, să se bucure de ceea ce este mai bun în Dumnezeu.

Ca fii ai lui Dumnezeu, trebuie să facem uz de drepturile noastre în Isus. Astfel, vom practica faptele noastre neprihănite. În veșnicie, vom vedea pe Domnul Isus acoperit de in subțire, strălucitor și curat. Ori, asta vorbește mult despre noi, căci inul subțire sunt faptele noastre neprihănite (Apocalipsa 19.8). Așadar, nu înceta de a-ți asuma ceea ce îți aparține în Domnul.

Mai mult de atât, născându-ne din nou, primindu-L pe Hristos drept Mântuitor și Domn, vom începe să fim neprihănirea lui Dumnezeu. Ori, asta a fost făcut de Tatăl nostru, care, deși nu a cunoscut niciodată păcatul, a făcut ca Fiul Său să Se facă păcat pentru noi. Toate acestea au fost înfăptuite pentru ca să fim neprihănirea Sa (2 Corinteni 5.21). Nu suntem doar niște păcătoși iertați, ci neprihănirea sfântă în Isus Hristos, Domnul nostru.

Nu te pleca înaintea niciunei ispite. Îndeplinești toate condițiile de a te desface de suferința ta acum. În Hristos, Dumnezeu te-a făcut să fii neprihănirea Lui; de aceea, nu te mai supune puterilor iadului. În acest moment, ridică-te în Numele lui Isus și asumă-ți locul în Împărăția Cerurilor. Astfel, vei vedea că ceea ce vei cere în Numele lui Isus ți se va face prin puterea lui Dumnezeu.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!