Mesajul zilei

14/08/2020 - RIDICAȚI PESTE TOATE NEAMURILE

Dacă vei asculta de glasul Domnului, Dumnezeului tău, păzind şi împlinind toate poruncile Lui pe care ţi le dau astăzi, Domnul, Dumnezeul tău, îţi va da întâietate asupra tuturor neamurilor de pe pământ.

Deuteronom 28.1

Creștinii trebuie să știe că mântuirea nu a fost o cârpeală, ci lucrarea cea mai desăvârșită pe care desăvârșitul Dumnezeu a făcut-o după facerea lumii. Prin faptul de a fi primit Cuvântul Său și pe Isus drept Domn și Mântuitor, am fost strămutați în Împărăția Cerurilor (Coloseni 1.13) și, acum, așezați în locurile cerești în Hristos Isus (Efeseni 2.6), ni s-a dat întâietate totală asupra lucrărilor diavolului.

Această întâietate s-a dat în împărăția duhovnicească, iar condiția de a fi parte în această nouă postură este de a asculta cu atenție de glasul lui Dumnezeu. Când auzim ceea ce Dumnezeu ne vorbește – El face asta prin ceea ce este scris în Biblie – reușim să aflăm ceea ce El vrea de la noi. Grija este de a-L auzi cu atenție, căci cei ce procedează astfel, făcând exact ceea ce le-a fost revelat, reușesc să fie pe placul Domnului.

Fiecare revelație ce ne este dată prin auzirea Cuvântului Său constituie o poruncă pentru noi. De aceea, când primim un mesaj din Ceruri, nu trebuie să ne rugăm pentru a afla dacă este sau nu voia sfântă, ci să ne însușim ceea ce a fost revelat. Astfel, chiar dacă scopul Domnului pare a fi prea îndepărtat sau ceva imposibil de realizat vreodată, dacă El ne-a vorbit, atunci este un semn că acel lucru ne aparține.

Versetul citat arată că orice om chemat de Dumnezeu va avea întâietate asupra celorlalți oameni în misiunea ce i s-a încredințat. De aceea, nu lăsa să-ți dispară din inimă cuvintele Domnului, fiindcă acest mesaj are în sine puterea necesară pentru a duce la îndeplinire ceea ce a fost vestit. Cine aude glasul Celui Atotputernic se află peste toți ceilalți; astfel, determinând o binecuvântare, va vedea cum puterea lui Dumnezeu va onora sfântul Cuvânt.

Mai mult de atât, asumându-ți ceea ce îți este spus, devii o autoritate duhovnicească și începi să ai stăpânire asupra oricărei puteri diavolești (Luca 10.19). Astfel, orice lucrare pe care diavolul o face în trupul tău – sau în trupul oricui îți cere ajutor – va fi distrusă; este de ajuns numai să crezi în ceea ce ți-a fost dat. Calea pe care Domnul Dumnezeu o deschide are tot ceea ce ai nevoie pentru a fi o binecuvântare, odată ce urmezi legile sfinte.

Creștinul este deplin biruitor în Isus. Așa cum El nu a fost niciodată înfrânt, așa nu vei fi nici tu. Prin revelația ce îți aparține, ai nevoie numai de a te lăsa călăuzit de Duhul Sfânt, ce face asta prin Cuvântul lui Dumnezeu. Așadar, nu fă greșeala de a dori să faci ceea ce nu ai fost autorizat. În acest moment, începe să slujești Domnului și să nu-ți fie teamă de amenințările vrăjmașului.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă lumineze mintea și viața!