Mesajul zilei

15/08/2020 - CEI RĂTĂCIȚI SE TEM DE CEI CREDINCIOȘI

Toate popoarele vor vedea că tu porţi Numele Domnului şi se vor teme de tine.

Deuteronom 28.10

Se vor căi amarnic cei ce nu dau curs chemării Domnului. Lumina ajunge la toate sufletele, dar mulți sunt cei ce sunt preocupați într-atât de lucrurile acestei lumi încât, din cauza vreunei prostii, renunță de a fi născuți din nou și de a aduce slavă lui Dumnezeu. Astfel, dau fericirea de a fi cu Tatăl pe minciunile diavolului. Însă, va sosi ziua în care vor afla cu părere de rău cât nu au pierdut, dar va fi mult prea târziu.

La facerea lumii, omul a fost făcut în mod desăvârșit de mâinile Celui Preaînalt. Ființa umană nu avea nicio problemă și nu-i lipsea nimic ; însă, odată cu păcatul, a pierdut totul. Astfel, dându-ne mântuirea, Dumnezeu ne-a născut din nou în Hristos Isus. Întrebarea este : Domnul Și-a pierdut oare capacitatea și ne-a refăcut oricum? Nu! Nu este adevărat, căci am fost reîntrupați pentru a ne împlini menirea pe care o pierduserăm din cauza lui Adam (Rm 5.14).

Cei ce nu dau ascultare la ceea ce Biblia spune sau nu doresc să se supună Celui Preaînalt vor suferi mari pagube, odată ce, prin mântuire, El ne face desăvârșiți în Hristos. Mântuitul este chemat pe Numele Domnului ; de aceea, este mai mult decât biruitor (Romani 8.37). Astfel, cine în lume își cunoaște locul în Dumnezeu și se folosește de ceea ce Cuvântul spune intră în luptă știind că va ieși biruitor.

Cei ce nu se convertesc rămân în mâinile celui rău și, neavând ocrotirea prin sângele lui Isus, pot suferi tot felul de atacuri ale răului. Însă, oamenii în Dumnezeu ce sunt conștienți de ceea ce li s-a dat prin Mântuitor nu duc lipsă de nimic, fiindcă credința în Hristos îi face mai puternici decât forțele iadului, ce asupresc pe toți cei ce nu umblă în Lumină.

Alți oameni ce trăiesc în înfrângere sunt cei religioși. Lor le-ar plăcea să trăiască ca noi, dar, respectând doctrinele religioase, pierd prezența Duhului Sfânt. Astfel, oricât s-ar strădui, nu reușesc să fie pe placul lui Dumnezeu și să împlinească planul sfânt. Cel Preaînalt Se bucură văzându-i pe ai Săi luptându-se cu credință pentru a lua în stăpânire ceea ce El spune că le aparține.

Să știi că oamenii din lume trebuie să aibă respect pentru tine. Dacă asta nu se întâmplă, este pentru că tu nu duci viața plină de belșug pe care Isus ți-a dat-o. Așadar, începe acum să te schimbi prin Cuvântul lui Dumnezeu. Creștinul ce este pe placul Domnului este cel ce trăiește ca o epistolă vie a lui Dumnezeu (2 Corinteni 3.2). Așa vrea Tatăl să te vadă.

Stabilește-ți, astfel, drept scop faptul de a fi pe placul Domnului în toate cele. Cât de repede, pe lângă faptul de a te bucura de ceea ce este mai bun, vei vedea că mulți vor căuta pe Cel Preaînalt observând ceea ce El a făcut pentru tine. Dorința mea este ca tu să fii mereu motiv de mântuire pentru mulți, și niciodată de pierzanie pentru nici măcar un singur om.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!