Mesajul zilei

16/08/2020 - GATA ÎMI ESTE INIMA

Gata îmi este inima să cânte, Dumnezeule! Voi cânta, voi suna din instrumentele mele; aceasta este slava mea!

Psalmi 108.1

Cine are grijă să-și primenească inima nu va fi făcut niciodată de rușine, căci, în toate bătăliile pe care le va avea de purtat, nu-i va lipsi nicio capacitate de a ieși biruitor. Sunt mulți oameni în Dumnezeu ce nu au dat atenție unui amănunt atât de important cum este cel despre faptul că Domnul ne învață. Până la urmă, pregătește-te pentru a sluji lui Dumnezeu, pentru a lupta și ieși victorios, ceea ce ar trebui să fie preocuparea tuturor celor mântuiți.

Inima pregătită este cea care este întărită, gata de luptă. Cine reușește nu-i va fi teamă de nicio încercare. Vrăjmașul se poate opune fiului lui Dumnezeu cu toată ura, dar, dacă acesta este convins în credința sa, nu va avea nicio frică. Cei ce se încred în Domnul sunt de neclintit precum muntele Sionului, ce dăinuie pe vecie (Psalmi 125.1). Dimpotrivă, cei ce nu s-au pregătit pentru a sluji lui Dumnezeu tremură înaintea oricărui necaz.

Greșeala de a nu îndeplini și cele mai mici porunci face ca mulți oameni să rămână fără forța indispensabilă pentru a birui atacurile celui rău. Isus ne-a avertizat că, de suntem credincioși în puține lucruri, vom fi puși peste multe lucruri (Matei 25.21). Cine știe să folosească puterea lui Dumnezeu și se opune atacurilor mici ale vrăjmașului are înțelepciunea de a folosi aceeași autoritate împotriva problemelor mari ce pot surveni. Așadar, nu te lăsa amăgit de nimic.

Fără a fi pregătită, inima este mâhnită și, din această cauză, victoria nu va putea fi obținută. Nimic în viață nu se întâmplă prin magie. Cei ce nu sunt îndeajuns de înțelepți pentru a se pregăti, când vor avea de luptat împotriva unui rău, nu vor simți bucuria Domnului în inimă și, de aceea, nu vor avea puterea necesară pentru a birui. Așadar, fii de neclintit în ceea ce privește legile sfinte și vei vedea cât nu poate face Dumnezeu pentru tine.

De nu vei fi cu inima întărită, nu vei reuși să cânți, nici să suni din instrumente pentru a slăvi pe Domnul. Ori, în timpul acestui act de slăvire inima ți se va veseli, pregătindu-se pentru vizita celui ce o va întări pentru luptă. Cine nu slăvește niciodată pe Dumnezeu, nu cântă laudele Sale, și nici nu sună din instrumente pentru Cel ce este Țelul vieții sale, nu reușește să-și pregătească inima pentru luptă. Inima slăbită este sinonimă cu înfrângerea.

Pregătește-te pentru ca tot sufletul să-ți fie folosit pentru slăvirea lui Dumnezeu. Când asta are loc, ești acoperit cu aceeași putere pe care o aveau eroii din vremurile biblice și însuși Fiul lui Dumnezeu. Dacă este posibil să ai aceeași putere, de ce oare să nu te strădui pentru a ajunge acolo unde au reușit acești mari eroi ? Nu există nicio diferență între noi și ei.

Potrivit Cuvântului, taina este de a fi mereu pregătit. Nu știm la ce ceas va veni hoțul (Luca 12.39). Însă, de vom fi gata, în orice moment va veni, îl vom înfrunta cu puterea necesară, iar singura alternativă pentru acesta va fi să fugă. Victorioși sunt cei ce trăiesc gata de ceea ce li se va da și întâmpla.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!