Mesajul zilei

17/08/2020 - UNDE ÎȚI ESTE SLAVA?

Voi lăuda foarte mult cu gura mea pe Domnul, Îl voi mări în mijlocul mulţimii,

Psalmi 109.30

Acest verset aduce o revelație asupra pregătirii pentru viață pe care împăratul David o făcuse. El a hotărât să laude mult pe Domnul și a știut că gura îi va fi folosită pentru a aduce multa slavă Celui Preaînalt. David avea o viziune asupra lumii duhovnicești pe care mulți pastori nu o aveau încă. Mulți oameni sunt în căutarea binelui, dar uită că în spatele ajutorului de care au nevoie se află o Ființă care, pe lângă faptul de a fi puternică, are sentimente.

Oare și tu faci parte din aceeași categorie sau ești dintre acei creștini ce așteaptă secerișul fără a însămânța? Sunt mulți oameni ce nu s-au gândit niciodată la slava pe care o au de adus Domnului pentru binecuvântările de care au nevoie. Acești indivizi nu sunt deloc interesați de asta și, atunci, nu primesc nimic din Ceruri. Tot ceea ce vor este de a-și rezolva problemele pentru a se izbăvi de vreun rău; însă, nu așa Dumnezeu Își va folosi puterea pentru a-i ajuta.

Iacob a spus că sunt mulți oameni care cer, și nu capătă, pentru că cer rău (Iacob 4.3). Când scopul cerut nu este potrivit Bibliei, puterea sfântă nu lucrează. Dacă creștinii ar înțelege acest adevăr, ar învăța să facă lucrarea lui Dumnezeu în același fel în care Isus o făcea în vremea vieții Sale pe Pământ. Pregătește-te pentru a te întâlni cu Domnul ca să-ți împlinească nevoile și să te călăuzească și după ce ai fost ajutat de El.

David era sigur că laudă pe Cel Preaînalt cu gura lui, și nu ar fi făcut o închinăciune prin intermediul vreunui supus pentru a spune: ”Mulțumesc mult, Doamne!”. Chiar și printre cei mai mari oameni, dintre cei mai vestiți, el ar fi spus ceea ce Dumnezeu i-a permis să facă, sau a făcut prin mijlocirea sa. Nu este fără de motiv faptul că acest împărat a avut mereu biruință în bătălii. Cei ce vor înțelege rațiunea lucrărilor sfinte vor vedea cât este de ușor să ai mereu alături pe Cel Atotputernic.

Alt fapt este că David nu lăuda pe Dumnezeu ascuns în vreun ungher sau în mijlocul pădurii unde nimeni nu ar fi putut să-l vadă cum slăvea pe Domnul. Bineînțeles că ar fi putut să facă asta și din asemenea locuri, însă voia ca toți să vadă câte face Dumnezeu pentru el și, astfel, să poată și oamenii să-și pună credința în Cel Atotputernic ca să fie binecuvântați. Sunt familii, de exemplu, ce vor să ofere câte o petrecere pentru medicul ce s-a îngrijit de sănătatea lor, dar nu și pentru Domnul.

Fii mereu îndatorat Tatălui celui milostiv, căci face bine și se cuvine să-I aduci slava potrivită. Nu lăsa ca nimic să te împiedice din a-ți arăta mulțumirea Celui ce te-a izbăvit de moarte, te-a scăpat de un accident, de un atac diavolesc sau orice alt lucru rău. Dumnezeu Se bucură de cine recunoaște ceea ce El a făcut. Pregătește-te, așadar, de a aduce multă slavă Tatălui, căci El are multe binecuvântări pentru a-ți da în viață.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!