Mesajul zilei

19/08/2020 - DRAGOSTEA DESĂVÂRȘITĂ

În dragoste nu este frică, ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica, pentru că frica are cu ea pedeapsa; şi cine se teme n-a ajuns desăvârşit în dragoste.

1 Ioan 4.18 – ARA

În dragoste nu este frică, însă, pentru ca asta să fie o realitate în viața ta, trebuie să cauți dragostea desăvârșită. Teama, oricât de mică, deschide ușa vrăjmașului. Astfel, rugăciunile tale vor rămâne în urmă și nu vor fi niciodată auzite, căci credința nu le susține. Singurul mod de a se elibera de frică este de a-și aprofunda dragostea. Făcând asta, ceea ce te face să suferi va fi dat afară. Desăvârsindu-ți dragostea, vei putea cunoaște viața plină de belșug.

În dragoste, nu există păcat, însă, fără dragostea deplină, va exista mereu ispită. Atâta timp cât nu vei îndeplini misiunea pe care Domnul ți-a dat-o, vei da atenție la ceea ce diavolul îți arată. Motivul pentru care mulți își doresc pe cel ce nu-i este jumătatea este pentru că nu păzesc poruncile. Cel Preaînalt poate iubi mult numai pe cel ce Îl iubește mult. Domnul ne dă porunca și, de o împlinim din toată inima, El va lucra pentru binele nostru cu toată puterea Lui.

În dragoste, nu există minciună ; însă, fără dragostea desăvârșită, există amăgire. Minciuna are loc chiar și numai cu un zâmbet. Nu fă rău unui om cu care nu ai simpatizat din vreun anumit motiv, ci roagă-te pentru el. Nu minți dându-i un zâmbet, făcându-i vreo laudă sau dându-i o îmbrățișare, chiar de sunt vorbe frumoase, nu sunt spuse din toată inima. Cei ce se înșeală se lasă folosiți de diavol; până la urmă, tot ceea ce nu este adevărat vine de la cel rău. Sinceritatea trebuie să-ți fie pecetea.

În dragoste, ai voință, dorință și predispoziție pentru a sluji lui Dumnezeu, însă, dacă dragostea nu este desăvârșită, slujești de fapt altor interese. Diavolul este maestru în a ne deschide ochii pentru a cădea în patima bogăției. El umple de asemenea inima omului cu grijile vieții și îl face să se ambiționeze pentru a obține o mulțime de lucruri. Chiar dacă ființa umană se află la sfârșitul existenței sale, dacă nu se îngrijește, își va dori ceea ce nu este permis.

În dragoste, există fidelitate, dar, de nu este desăvârșită, va exista o trădare în gând, în atenție și chiar în aspectul fizic. Folosește-ți toată capacitatea pentru a căuta și sluji lui Dumnezeu. Cine nu este credincios Tatălui va fi necredincios soțului, prietenului și sieși. De ce oare nu îndeplinim ceea ce Domnul spune, dacă El este Tatăl nostru și dorește ceea ce este cel mai bun pentru noi? Infidelitatea ne desparte de Cel Preaînalt și, dacă nu te căiești și nu o mărturisești, nu vei avea parte de iertare.

Fără dragostea desăvârșită, va exista numai suferință, căci Satana va lucra. El se folosește de toate șiretlicurile pentru a te îndepărta de Dumnezeul cel viu. Cine trăiește sub influența cea rea nu se realizează niciodată, nu se bucură de pace și viața îi este neîmplinită. Numai cine iubește pe Dumnezeu cu dăruire deplină reușește să trăiască izbăvit de orice asuprire a diavolului. Domnul reușește să izbăvească de rău numai pe cel ce-L iubește din toată inima (Psalmi 91.14-16).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!