Mesajul zilei

20/08/2020 - A FI SMERIT ESTE TAINA

Dar, în schimb, ne dă un har şi mai mare. De aceea zice Scriptura: „Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar dă har celor smeriţi”.

Iacob 4.6

Trăsătura ce arată o inimă smerită este de a se supune Domnului. Creștinul încrezut crede că există lucruri ce pot fi rezolvate fără ajutorul sfânt. În acest caz, acesta devine precum cei rătăciți, ce nu au învățat să caute la Creator forța și îndrumarea pentru a-și rezolva problemele. Cine este smerit cu adevărat dă Domnului supremație în viață și, oricare ar fi situația, caută în Ceruri semnalul pentru a acționa și merge mai departe.

Cei smeriți sunt cunoscuți pentru faptul de a aduce lui Dumnezeu slava ce I se cuvine. Ei nu se lasă amăgiți de impresia că sunt momente în care nu au nevoie de ajutorul ceresc, fiindcă știu că, cu sprijinul sfânt, pot să biruiască în bătălii. Dimpotrivă, cei înfumurați nici nu-și mai aduc aminte numărul dăților în care au fost biruiți de lucrurile cele mai simple. Pentru aceștia, poticnirea este ceva normal; însă, Cuvântul lui Dumnezeu spune că cine crede în Dumnezeu nu i se întâmplă nicio nenorocire (Psalmi 119.165).

O altă trăsătură a celui umil este de a sta mereu în locul ce i-a fost menit. Acesta nu vociferează, nu se mânie, nu se lasă doborât de rău și este mereu optimist față de ceea ce Domnul îi arată. Când vrăjmașul încearcă să-l atragă cu ceva, nu-i dă nici cea mai mică atenție, fiindcă ceea ce îl interesează este de a împlini planul sfânt. Domnul dă acestuia mai mult har, mai multă sănătate, mai mult din Duhul Său. De aceea, fii mereu robul Său, căci prin asta cei smeriți se deosebesc cel mai mult.

Nu există nimic mai bun pentru robul smerit decât de a fi ceea ce Domnul a hotărât. El nu caută propria slavă, fiindcă știe că realizatorul victoriei sale este Cel Atotputernic. Astfel, nu cade în lațurile celui rău, care încearcă din toate puterile să-l îndepărteze de Hristos. Pentru cine slujește lui Dumnezeu totul este mereu bine, fiindcă chiar dacă i se face vreo răutate, el vede în asta un prilej de îmbunătățire.

Cine cinstește pe Domnul primește și mai mult de la El (Proverbele 3.9,10). Însă, strădui-te mereu să te supui la ceea ce ți-a fost dat și, astfel, nu vei fi dezamăgit și nici întristat, crezând că nimeni nu vede ceea ce faci. Chiar dacă toată lumea nu știe de lucrurile pe care le faci pentru Domnul, El ia aminte și, în Ziua cea mare, te va răsplăti. Adevărul este că nu suntem nimic și, fără ca mâna cea bună a lui Dumnezeu să lucreze pentru noi, nu putem face nimic (Ioan 15.5).

Nu este nevoie să întrebi pe Tatăl cum vrea El ca să fii, căci El a spus asta în Cartea Sfântă. De aceea, lucrul pe care Dumnezeu ți l-a revelat în Cuvântul Său, trebuie să-l faci. Astfel, Îi vei da Lui bucuria de a te vedea ca un rob smerit și supus. El a promis că va cinsti pe acest fel de fiu ce pune voia sfântă pe primul loc. Domnul are mai mult har de dat celui ce Îi păzește poruncile.

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!