Mesajul zilei

21/08/2020 - DUHUL SFÂNT TE VA ÎNDRUMA

Voi duce pe orbi pe un drum necunoscut de ei, îi voi povăţui pe cărări neştiute de ei; voi preface întunericul în lumină înaintea lor şi locurile strâmbe în locuri netede: iată ce voi face şi nu-i voi părăsi.

Isaia 42.16

Din cauza păcatului lui Adam, omul a fost despărțit de Dumnezeu. Astfel, chiar dacă a fost mântuit prin sângele lui Isus, ființa umană, de una singură, nu reușește să găsească drumul de întoarcere la Domnul. Atunci, Cel Preaînalt a făcut o nouă și vie cărare prin vălul – trupul lui Hristos. De aceea, nu trebuie să te neliniștești, crezând că nu vei putea găsi această cărare, căci Dumnezeu a promis că te va îndruma pe acest drum ce nu a mai fost niciodată cunoscut.

Știm că Dumnezeu este Domn peste tot Universul. Cu toate acestea, deși Cel Preaînalt este mare și are atâtea lucruri de îngrijit, El făgăduiește să ne îndrume ca pe un orb. Chiar și pe rute cunoscute, nevăzătorii au nevoie de cineva care să-i ajute să traverseze străzile. Domnul spune că ne va duce pe cărări pe care nu le-am știut niciodată. Grija Lui față de noi va fi pentru fiecare pas.

Contează câtuși de puțin dacă ești înconjurat de întuneric, fiindcă Dumnezeu promite că-l va preface în lumină pentru cei ce sunt călăuziți de El. Astfel, nu vom avea nicio problemă de a acționa, de a ne asuma ceea ce ne aparține și de a duce pe ceilalți oameni la izbăvire. Cine va fi îndrumat de mâna Celui Atotputernic va merge mereu în lumină și nu se va poticni niciodată (Ioan 11.9). În orice situație, vom avea lumina necesară pentru a lua hotărâri înțelepte.

Dacă până azi ai găsit numai lucruri strâmbe în cale, acum e diferit, fiindcă Domnul îți merge înainte pentru a îndrepta totul. Cel mântuit nu are cum să greșească drumul sau să acționeze în mod greșit, căci întunericul ce îi face pe ceilalți să greșească va fi pentru noi ca lumina din miez de zi. Lasă întotdeauna pe Domnul să te îndrume. El face asta prin Duhul Său Sfânt în Cuvântul Său binecuvântat. El este adevărata Călăuză.

Cine se teme să-și asume ceea ce Dumnezeu îi arată dovedește că nu se încrede în El. Având pe Cel ce este Lumină drept Călăuză, nu vei fi niciodată dispus să faci ceea ce nu e bine. Încrede-te mereu în ceea ce El spune prin Cuvânt, căci drumul pe care El îl deschide este nou, neștiut în trecut și, pe el, necuratul nu va trece niciodată. Nu există nicio greșeală pe această cale, fiindcă Dumnezeu însuși este o candelă tălpilor tale și o lumină pe cărarea ta (Psalmi 119.105).

Cel Atotputernic spune că nu te va părăsi niciodată. Este oare nevoie de o garanție mai mare decât asta? Dacă te-ai poticnit, să știi că nu a fost Domnul cel ce ți-a pus în cale acel obstacol. Vezi unde ai căzut și întoarce-te degrabă la Dumnezeu, cu căință sinceră. Mărturisește-I greșelile, cere-I iertare și curățarea tuturor păcatelor. Lui Îi face plăcere să îndrepte pe cei ce doresc să fie povățuiți pe Calea cea bună.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!