Mesajul zilei

23/08/2020 - NUMELE CE ÎȚI ADUCE VICTORIA

El dă mari izbăviri împăratului Său şi dă îndurare unsului Său: lui David şi seminţei lui, pe vecie.

Psalmi 18.50

Viața lui David a fost un șir de victorii. În timpul său, el a reușit să-și înfrângă toți dușmanii. De aceea, exemplul său trebuie să slujească tuturor celor ce sunt în Dumnezeu, pentru a nu lăsa pe cel rău să le aducă înfrângeri, ci să fie victorioși în toate cele. Când Duhul Domnului a pus aceste sfaturi în Scripturi, El ne acorda aceeași șansă.

David a spus că Cel Preaînalt l-a scăpat de vrăjmași. Nu exista nici măcar un singur om care să dorească să înfrunte pe păstorul din Betleem, căci i se dusese vestea. Toată lumea aflase că Dumnezeu lupta pentru binele fiului lui Isai; de aceea, cel mai bine era să stea departe de acesta. Domnul vrea ca această faimă să se răspândească și despre tine. Oricare ar fi amenințarea vrăjmașului, cu Domnul alături, și tu vei fi puternic.

Dumnezeu ne-a răzbunat deja. Isus a pus în iad pe Satana și demonii săi, ce sunt înfrânți pe vecie. Așadar, bucură-te, fiindcă vrăjmașul tău nu mai poate înălța capul. Dacă, în acest moment, vei începe să te rogi și să nimicești orice forță a răului din viață, diavolul știe că va trebui să dea înapoi. Cel rău nu poate birui nici măcar un singur creștin dintre cei ce aparțin Celui Preaînalt, căci va trebui să-L biruiască mai întâi, iar asta, Satana nu vrea nici măcar să se gândească să încerce.

Tatăl nostru a pus toată puterea iadului sub picioarele Sale și, astfel, tu ai autoritatea de a spune pe nume forța ce te asuprește și să ceri să iasă imediat. Tot ceea ce este rău este supus autorității pe care o ai în Numele lui Isus. David a spus că va aduce cântece de laudă în Numele Domnului, căci El îi dăduse victorii peste toți vrăjmașii săi (Psalmi 27.6). În Numele lui Isus se află puterea lui.

Acest Nume făcea mult mai mult decât să aducă victoria lui David, căci dădea mari izbăviri acestui împărat al Israelului. Același lucru va fi făcut și cu tine. Viața ta poate începe să se schimbe acum. Așadar, nu te lăsa intimidat și nici nu te înspăimânta de adversar. Fii de neclintit și du-te la el acum în Numele lui Isus și vei vedea ce poate Dumnezeu să facă pentru tine. Făgăduința este pentru tine și urmașii tăi. Cu credință și determinare, vei reuși să te eliberezi de asupritorii tăi.

Fă astfel încât Domnul să fie recunoscut drept un Tată bun, pentru tot ceea ce El va face pentru binele tău. Cel Preaînalt trebuie să fie slăvit și de cei ce au auzit vorbindu-se despre ceea ce El a făcut pentru tine. Dumnezeu nu face deosebire între fiii Săi (Romani 2.11). De aceea, nu există motiv pentru care să nu se întâmple și cu tine ceea ce s-a întâmplat cu David. În Numele Domnului, ridică-te acum pentru a ieși victorios.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!