Mesajul zilei

25/08/2020 - DE CE-L IUBEȘTI PE DUMNEZEU?

Iubesc pe Domnul, căci El aude glasul meu, cererile mele.

Psalmi 116.1

David a spus că iubește pe Domnul și, în această declarație, sunt multe mesaje pe care Duhul lui Dumnezeu vrea să le aflăm. Mult mai târziu, după mai bine de o mie de ani, Domnul Isus ne-a făcut cunoscut că a iubi pe Dumnezeu înseamnă să primești poruncile Sale și să le păzești (Ioan 14.21). Astfel, putem înțelege că una dintre tainele psalmistului era de a primi poruncile sfinte și de a li se supune; de aceea, el avea mereu reușită.

Oricine va proceda precum David va avea același succes. De aceea, în loc de a face ca mulți alții care, înșelați de diavol, nu vor să știe ceea ce Domnul a determinat pentru ei, trebuie să ne străduim să aflăm tot ceea ce El ne-a dat să realizăm și, cu toate forțele, să-I îndeplinim poruncile. În acest mod, vom fi și noi precum David, biruitori în încercările noastre.

Nu există nimic mai minunat și, în același timp, răsplătitor decât să te supui voinței sfinte. Dumnezeu este înțelept, puternic și artist priceput pentru a face picturile cele mai frumoase, pentru a scrie cele mai frumoase poeme și prilejui robilor Săi clipe de bucurie și fericire. De aceea, cei ce au judecată trebuie să slujească Domnului cu bucurie și inimă curată; astfel, nevoile le vor fi asigurate din plin.

Psalmistul a spus că Domnul a auzit glasul său și așa se va întâmpla cu oricine își propune să păzească poruncile. Acestea, pe lângă faptul că nu sunt grele, sunt sfaturi pe care Dumnezeu ni le dă pentru a realiza lucrările Sale binecuvântate. Cine nesocotește ceea ce El spune disprețuiește viața și, de aceea, trăiește confruntându-se mereu cu eșecuri și tot felul de probleme. Însă, cine slujește Celui Atotputernic va primi multe binecuvântări.

David avea toate motivele pentru a scrie asta. Pe lângă faptul de a fi cunoscut în viață voia cea bună, plăcută şi desăvârşită a Domnului (Romani 12.2), a primit poruncă de la Duhul lui Dumnezeu să consemneze acest adevăr în Cartea Sfântă. Domnul a vrut ca toată lumea să învețe să se bucure de lucrările Sales finte. Azi, El face astfel încât să înțelegi și tu asta pentru a avea în viață puterea Lui lucrând și împlinindu-ți toate nevoile.

Păzește poruncile, și Domnul îți va auzi strigătele de rugăciune. Merită toată osteneala de a fi smerit. Cine iubește pe Dumnezeu va vedea că El, la rândul Său, te va iubi. Neîmplinirea voii Celui Preaînalt este cauza atâtor nereușite duhovnicești ; așadar, urmează sfatul sfânt. Ce ar fi să faci legământ de credință în Domnul ? Asta este ceea ce El îți propune acum. Nu lăsa pentru mai târziu. Dumnezeu este gata pentru a te auzi și îndeplini toate făgăduințele.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!