Mesajul zilei

26/08/2020 - CÂT DE MINUNAT ESTE DUMNEZEUL NOSTRU!

Când privesc cerurile – lucrarea mâinilor Tale – luna şi stelele pe care le-ai făcut, îmi zic: „Ce este omul, ca să Te gândeşti la el? Şi fiul omului, ca să-l bagi în seamă?”

Psalmi 8.3,4

Făcând Pământul, Dumnezeu a pus peste capul nostru un frumos acoperiș.

Este minunat să privești Cerul noaptea, când nu sunt nori, și să vezi măreția Universului. Uitându-ne la fotografii din cele mai îndepărtate galaxii, făcute de sondele spațiale, putem aprecia cât de multe nu a făcut Cel Preaînalt. Știm că ceea ce am descoperit până acum este puțin față de ceea ce a fost creat. Unii chiar sunt de părere că Universul este fără de sfârșit. Într-adevăr, este ceva extraordinar!

Acum peste trei mii de ani, David s-a minunat admirând creația sfântă și, folosind Duhul Domnului, a spus că mâinile lui Dumnezeu au făcut totul. Ce revelație minunată! Dacă Domnul poate face toate acestea cu degetele Sale, imaginează-ți ce încă nu ar putea face! Nimic nu este prea greu pentru Dumnezeul nostru. Cei ce își pun credința în El vor trebui să dovedească câte nu a realizat El.

Cercetătorii spun că galaxia din care Pământul face parte se numește Calea Lactee. Ei susțin că, împreună cu planeta noastră, există 100 de miliarde de astre și alte 100 de miliarde de alte galaxii. Dacă este adevărat, asta nu ne face decât să admirăm și mai mult pe Cel Preaînalt. Fără îndoială, El este peste puterea noastră de înțelegere. Când vom ajunge în Ceruri, Îl vom cunoaște deplin, așa cum de El suntem cunoscuți pe deplin (1 Corinteni 13.12).

Psalmistul a spus că omul nu este nimic pentru ca Dumnezeu să-Și aducă aminte de el; însă, asta El nu va înceta niciodată de a face. Chiar acum, Domnul Se uită la ființele umane de peste tot în lume și, în același timp, le dă înțelepciune, discernământ și alte asemenea virtuți necesare pentru a învinge în luptele vieții și, astfel, să poată îndeplini misiunea pe care El le-o dă.

Dacă oamenii s-ar smeri și s-ar întoarce la Domnul, ar putea primi de la El acele lucruri suficiente pentru a fi vindecați, eliberați și binecuvântați din toate punctele de vedere. Chiar acum, Tatăl vine la tine pentru a te face biruitor. Ceea ce ai auzit vorbindu-se de Cel Preaînalt este ușa pe care trebuie să o folosești pentru a intra în legătură cu El.

Dumnezeu te-a încununat cu tot ceea ce este necesar pentru a fi biruitor. Acum, este de ajuns să intri în comuniune cu El pentru a-I obține ajutorul. Tot ceea ce ai nevoie ți-a fost dat. Așadar, ia hotărârea de a fi încă unul dintre cei ce cred în Cuvântul Său și, astfel, să primești ceea ce El are pentru viața ta.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!