Mesajul zilei

27/08/2020 - CE ESTE DUMNEZEU PENTRU NOI

Domnul este scăparea celui asuprit, scăpare la vreme de necaz.

Psalmi 9.9

Scripturile spun că Domnul Dumnezeu face nespus mai mult pentru poporul Său decât putem noi cere sau imagina (Efeseni 3.20). Cei ce și-au încredințat viața Lui nu pot lăsa nicio armă a diavolului să-i atace. Satana va încerca să arate că existe destule motive pentru a deznădăjdui, însă adevărul este că vremurile de neliniște nu pot atinge pe cel ce este adăpostit la umbra Celui Atotputernic (Psalmi 91.1).

Spunând că este un loc de Scăpare pentru poporul Său, Cel Preaînalt ne-a deschis ușa pentru a găsi ocrotire la El în zilele de necaz. Vrăjmașul este neputincios pentru a se atinge de cel ce este în Hristos. Credința în Isus ne ocrotește zi de zi, făcând nespus de multe pentru cei mântuiți, pe lângă faptul de a le asigura fericirea veșnică. Cu ea, ne vom continua drumul ca și cum cel rău nici nu există.

Cei asupriți de vrăjmaș sau cei care trec în acest moment printr-un șir neîntrerupt de încercări nu s-ar lăsa stăpâniți de deznădejde dacă și-ar pune credința în Fiul lui Dumnezeu. Cel rău exagerează mereu ceea ce face. Pentru Satana orice merită, căci țelul său este de a duce pe om în prăpastia fără fund și, pentru ca asta să se întâmple, el se folosește de unul dintre vicleșugurile sale cele mai mari: minciuna.

Toți fiii lui Dumnezeu trebuie să fie conștienți și încrezători în faptul că vremurile de neliniște nu vor reuși niciodată să-i ajungă. Faptul că cineva își pune credința în Domnul face din acesta un om ce nu poate fi atins de atacurile diavolești. Oricât de mare și de sofisticată ar fi arma vrăjmașului, aceasta nu ar avea câștig de cauză împotriva celui ce este robul lui Dumnezeu (Isaia 54.17). Însă, dacă există frică, vrăjmașul știe că ușa îi este deschisă.

Punându-ți credința în Domnul, realizezi una dintre cele mai bune lucrări: te acoperi cu atât de mult har încât cel rău nu mai reușește să te atingă. Cel Preaînalt este un scut de nepătruns față de toate săgețile cu foc pe care iadul le trimite împotriva vieții tale. Cel mai bine este că nu ești doar sub ocrotirea lui Dumnezeu, ci El însuși, Cel Atotputernic, îți va fi Scutul.

Cei ce se încred în Tatăl sunt de neatins de orice putere a iadului. Astfel încât, dacă nu ți-ai încredințat viața încă lui Isus, sau nu L-ai primit drept Mântuitor și Domn, ia această hotărâre acum ! Așa, puterea diavolului nu va reuși să te ajungă. De ce să nu te pui la adăpost prin credința în Isus chiard in acest moment ?

Un lucru este sigur: în afara Domnului nu există scăpare și nici vreo altă putere care să te ocrotească. Alt fapt este și mai important: Dumnezeu nu te va părăsi niciodată. Spune: Amin!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!