Mesajul zilei

28/08/2020 - DUMNEZEU ȚI-A FĂCUT MULT BINE

Cânt Domnului, căci mi-a făcut bine!

Psalmi 13.6

Niciun cuvânt nu a fost pus în Biblie din întâmplare. Tot ceea ce Scripturile consemnează este în folosul oamenilor și nu face nicio deosebire între ei. Așadar, când deschizi Cartea Sfântă, fă-o cu grijă și cu inima curată. Citind Cuvântul lui Dumnezeu, te afli într-o întâlnire directă cu Tatăl; de aceea, dă toată atenția la ceea ce citești; astfel, vei fi surprins mult.

Modul în care David vorbește ne deschide ochii asupra faptului că a înțeles că Domnul i-a făcut mult bine. Din nefericire, mare parte a poporului lui Dumnezeu nu știe că Cuvântul Său este plin de duhovnicie, și nici nu crede în acest adevăr. Una dintre misiunile Sfântului Duh este de a ne spune tot ceea ce a auzit despre noi; până la urmă, omul, de unul singur, nu este în stare de a înțelege tainele sfinte.

În Scripturi, există fapte deosebit de importante pe care nu le-am descoperi niciodată, afară numai dacă ne-am dedica viața Domnului. Isus a spus că nimeni nu trebuie să arunce cu mărgăritare în porci (Matei 7.6); prin asta putem înțelege că nici El însuși nu o va face. Însă, ca oile supuse, nu vom fi lăsați fără învățăturile sfinte, ce ne vor face slujitori mai buni.

David știa că Dumnezeu făcuse mult mai multe pentru el, pe lângă faptul de a-l fi luat de pe câmp și de a-l fi făcut împărat peste Israel. El și-a dat seama că în fiecare zi Domnul îl acoperea cu binecuvântări. Comuniunea cu Cel Atotputernic este de maximă importanță, căci, fără ea, nu vom reuși să înțelegem ce are El să ne spună. Adevărul este că cine trăiește departe de Cel Preaînalt nu poate fi ajutat la necaz.

Străduie-te să faci voia sfântă! Astfel, viața ți se va îmbunătăți mult și, când ar părea că nu mai este nimic pentru tine, Domnul va veni cu alte revelații. Biblia este plină cu amănunte pe care nu le observi de la prima privire. Așadar, nu înceta de a primi și de a trăi tot ceea ce ți-a fost revelat în Cuvânt. A pierde revelațiile sfinte înseamnă să-ți irosești viața.

Cei ce sunt adevărați robi în Dumnezeu nu se vor putea plânge niciodată de hotărârea de a fi primit pe Isus drept Domn. El a îndemnat pe toți cărora le este foame și sete de neprihănire să se încreadă în El și să se sature de bucate sfinte (Isaia 55.1-3). Domnul vrea să facă ceea ce este mai bun pentru cel ce Îi încredințează viața. Dimpotrivă, cei ce nu vor da atenția cuvenită Cuvântului Său nu vor reuși să iasă biruitori din bătăliile împotriva atacurilor viclene ale vrăjmașului.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu tine!