Mesajul zilei

29/08/2020 - DUMNEZEU ESTE SPRIJINUL TĂU

Ei năvăliseră deodată peste mine în ziua strâmtorării mele; dar Domnul a fost sprijinul meu.

Psalmi 18.18

Sunt zile în care totul pare să-ți iasă greșit, dar asta nu înseamnă că ești departe de Dumnezeu; până la urmă, toți oamenii sunt puși la încercare. Uneori, hotărâri greșite ne îndepărtează de Domnul, iar alteori, lucrările vrăjmașului ne fac să credem că am fost părăsiți de Tatăl și, de asta, nu vom primi ajutor. Dar nu uita că Domnul este credincios.

Mai mult de atât, este important de știut că, pentru cine trăiește cu credință în Isus, nu există ghinion. Dumnezeu ne cere să umblăm prin credință (2 Corinteni 5.7); astfel, vom vedea că, atunci când vom fi puși la încercare, vom arăta în Cine credem. Ori, omul ce crede în Domnul nu se lasă niciodată înșelat de minciunile diavolului ; pe de altă parte, cine crede în diavol, și nu în Dumnezeu, devine disperat și cere ajutor în toate părțile, fără să obțină vreunul.

Diavolul profită mereu de momentele grele pentru a ataca, iar mulți sunt înfrânți, căci nu-și dau seama că lipsa credinței i-a împedicat de a fi binecuvântați. Cei ce sunt de neclintit în Stâncă nu încetează niciodată de a crede în Domnul, chiar dacă totul arată că nu mai este nimic de făcut. Ei știu că Dumnezeu este credincios și că nu Se va tăgădui singur, chiar dacă suntem necredincioși (2 Timotei 2.13).

David credea mereu că Dumnezeu îi este Sprijinul; de aceea, nu a fost niciodată părăsit. Dacă îți bați joc de crdință, va veni ceasul în care vrăjmașul te va ataca și fără încrederea în Domnul vei putea striga după ajutor, dar nu vei fi auzit. Ușa se deschide mereu pentru cine are cheia și o folosește, și nu pentru cine stă afară strigând neajutorat.

Înțelege că David a luptat împotriva vrăjmașilor, așa cum tu trebuie să te lupți împotriva forțelor întunericului când acestea te vor ataca. Adversarii lui erau oameni ce reprezentau puterile răului ce se aruncă asupra noastră. După cum Dumnezeu a sprijinit pe psalmist împotriva celor ce s-au ridicat împotriva lui, tot așa vom fi ocrotiți de El. În sfârșit, pentru asta, trebuie să ducem bătăliile cu toată încrederea.

De nu te vei lupta, Domnul nu te va spijini. De aceea, plecând la luptă, du-te încrezător în faptul că Dumnezeu nu te va lăsa să cazi în capcanele celui rău. Domnul dă mereu tărie poporului Său (Psalmi 29.11). Astfel, nu da înapoi și nici nu te lăsa intimidat, ci, fiind atacat, intră în luptă, căci Cel Preaînalt îți vine în Ajutor.

Adevărul este că, chiar dacă tot iadul se va ridica împotriva ta, Dumnezeu te va sprijini și întări pentru ca Numele Său să fie slăvit.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze inima!