Mesajul zilei

31/08/2020 - NICI NU TE GÂNDI SĂ TE CLATINI

Căci împăratul se încrede în Domnul şi bunătatea Celui Preaînalt îl face să nu se clatine.

Psalmi 21.7

Taina de a avea o viață plină de succes este de a se încrede în ceea ce Domnul ne spune inimii prin Cuvântul Său, căci El nu ne-ar spune niciodată ceva care să nu fie hotărât prin voia Sa deplină. De aceea, nici nu trebuie să ne rugăm pentru a vedea dacă un anumit lucru este ceea ce El vrea cu adevărat pentru noi. Cuvintele sale sunt expresia voinței Sale desăvârșite și, fiindu-ne date, sunt ca niște porunci pe care trebuie să le păzim.

Odată cu revelația sfântă, începem să punem stăpânire pe ceea ce ne-a revelat; însă, de vom înceta de a face ceea ce ne-a fost poruncit, vom fi asemenea unui împărat fără putere. Ori, ceea ce ne interesează nu este numai să fim autoritatea supremă asupra vieții noastre, ci și să putem alunga relele ce ne atacă și să cerem ca ceea ce ne-a fost revelat să se împlinească! Așadar, trebuie să luptăm pentru a nu cădea în situația unui împărat fără coroană, ce nu mai are autoritate.

Cei ce se încred în Domnul sunt ca împărații în plină exercitare a guvernării, care, văzând vreun monarh nepoftit atacându-i teritoriul, se duc degrabă pentru a înfrunta acea invazie. Cine se află cu adevărat la comanda forțelor sale nu pierde nicio parte din domeniul său vrăjmașului. În acest mod Dumnezeu vrea să te vadă. Având încredere în Cel Preaînalt, te întărești atât de mult încât își poți însuși ceea ce îți aparține în Hristos.

Ai încredere mereu în ceea ce Domnul ți-a spus; astfel, nu te vei teme de amenințările iadului. Nu contează dacă acesta se pornește împotriva vieții tale, a vreunei rude, prieten sau cineva care ți-a cerut ajutorul în rugăciune. Încrezându-te în Cel Atotputernic, vei fi precum Avraam, care s-a ridicat și a plecat să-și salveze nepotul Lot, família lui și tot norodul pe care cei patru împărați l-au luat prin înfrângerea împăratului Sodomei și a aliaților săi (Geneza 14.12-17).

Îndurarea Domnului nu lasă pe niciun rob de-al Său să se clatine. Chiar dacă încercarea este foarte grea, fapta plină de har al Tatălui – de a ne fi ales în Hristos – face ca El să ne acopere cu putere. Fără încrederea în Cel Preaînalt, până și cei mai pricepuți oameni se îndoiesc de reușita lor înaintea unei încercări. Diavolul știe să ne ispitească în punctele noastre slabe, dar Dumnezeu știe să ne întărească chiar în acestea.

Nu lăsa să fii îndepărtat de Domnul. Încearcă să-ți aminteși despre ceea ce El ți-a vorbit. Crede în Cuvântul Său, căci este legea după care trebuie mereu să umbli. Astfel, vei fi victorios, în pofida atacului tuturor forțelor răului. Acesta este singurul mijloc de a dovedi că, de fapt, ai încredere în Domnul!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!