Mesajul zilei

01/09/2020 - LOC DE BELȘUG

Ai lăsat pe oameni să încalece pe capetele noastre, am trecut prin foc şi prin apă, dar Tu ne-ai scos şi ne-ai dat belşug.

Psalmi 66.12

Trecutul oricărei ființe umane este trist. Ca robi ai diavolului, suntem atacați în toate felurile și chiar de neimaginat. Suntem tratați în același fel în care, în vremurile biblice, egiptenii i-au tratat pe israeliți. Robia din Egipt a fost trupească, pe când a noastră este în duh. În acele vremuri, suferința era atât de mare încât Domnul a asemuit-o cu oameni ce au încălecat pe capetele altor oameni. Poporul Domnului a trebuit să treacă prin foc și pară, iar odată cu mântuirea a fost scos în loc de belșug.

În cazul nostru, mântuirea pe care Isus a realizat-o pentru noi ne-a adus noua naștere. Prin mijlocirea acestei lucrări sfinte, am fost cu totul înviați. Acum, nicio parte din noi nu se mai află sub păcat, fiindcă Hristos, vărsându-Și sângele peste noi, ne-a răscumpărat pentru Sine. Este nevoie să crezi în acest adevăr și să strigi pentru această binecuvântare. Acesta este singurul mod de a nu mai fi asuprit de forțele întunericului.

În noua naștere, duhul nostru este refăcut în Isus, fără cusururile cauzate de păcatul lui Adam, dar asta nu înseamnă că dintr-o dată toate virtuțile lui Hristos se află în noi. Trebuie să continuăm să urmăm pe Învățător, pentru a crește până să ajungem la înălțimea desăvârșită a lui Isus. De aceea, asumă-ți ceea ce Cuvântul îți spune; astfel, vei fi preschimbat după imaginea sfântă a lui Dumnezeu.

Însă, dacă gândurile rele ți se întorc, iar poftele cele rele vor să pună stăpânire din nou pe inima ta, acționează imediat și alungă-le și nu le lăsa să se cuibărească în sufletul tău. Nu primi nimic ce vine să te îndepărteze de locul pe care-l ocupi în Fiul lui Dumnezeu. În orice situație, să rămâi tare în mântuirea pe care Hristos a dat-o oricărui om ce crede în El (Galateni 5.1).

Cine nu-și asumă viața în Hristos va avea parte din nou de încercările pline de foc și pară. Nu sunt puțini cei ce trăiesc îmbuibându-se cu medicamente, plini de probleme și, chiar dacă nu se bucură de viața plină de belșug pe care a adus-o Isus, nu se trezesc și nu realizează faptul că modul în care trăiesc dovedește că nu slujesc Domnului. Cu Isus nu este decât bucurie și mântuire în orice vremuri!

În Evanghelie, nu există lipsuri, și nici vreo lucrare rea. Cei ce se confruntă cu încercări și li se întâmplă numai lucruri greșite lor și alor săi, trebuie să cugete la cum au trăit, dacă nu au păcate ascunse, lucruri de îndreptat, căci în Evanghelie se află bleșug din plin. Cel mai potrivit mod de a slăvi pe Domnul este de a se bucura de bogățiile Pământului și Făgăduinței!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!