Mesajul zilei

03/09/2020 - ÎNLĂTURĂ PE DIAVOL DIN VIAȚA TA

Îmi mărturisesc fărădelegea, mă doare de păcatul meu.

Psalmi 38.18

Când diavolul te face să cazi în păcat, el devine biruitor în viața ta. Din acel moment, atacurile vrăjmașului împotriva ta vor avea reușită. Este nevoie să închizi ușa pentru ca el să nu te mai facă să greșești, fiindcă, dacă această situație va continua, sfârșitul îți poate fi tragic. Contează câtuși de puțin cât de neprihănită ți-a fost purtarea, fiindcă atunci când păcătuiești, toate faptele tale bune nu vor fi amintite.

Singurul mod de a se opune victoriei lui Satana este de a-ți mărturisi greșeala atât Domnului, cât și persoanei față de care ai păcătuit, luându-i ceva, trădându-i încrederea sau nerespectând jurământul de credință făcut la altar înaintea Domnului. Pentru a fi cu totul curățit, este nevoie să te duci la cel ofensat și să te împaci cu el. Ori, Dumnezeu este mai presus de orice neprihănire ! De aceea, El nu ar ajuta niciodată pe cel ce își ascunde fărădelegea.

Psalmistul știa prețul ce-l are de plătit pentru mărturisirea păcatului său. Nu întotdeauna acest preț este neînsemnat, fiindcă fiecare om va lua hotărârea pe care o consideră necesară. Este opțiunea personală a celui ofensat de a duce înaintea justiției pe cel care i-a furat ceva sau să-l ierte. Când inima se căiește cu adevărat, bunătatea Tatălui te va ajuta în acel moment de cumpănă. Fiind acoperit de îndurarea sfântă, cealaltă parte te va privi cu ochi buni.

În acest psalm, David a vorbit despre durerea pe care o simte din cauza păcatului său. El știa că se afla în mâna vrăjmașului și de aceea, trebuia să se pedepsească. Un adevărat suflet suferind poate face pe om să revină asupra hotărârii de a fi greșit și, astfel, cu ajutorul sfânt, să se opună puterii adversarului ce pusese stăpânire pe el. Nu te juca de-a păcatul, căci, odată săvârșit, te duce la moarte – despărțirea de Dumnezeu!

Este foarte trist să vezi pe cineva că dă mai multă importanță rușinii prin care va trece, sau vreunui preț de plătit, decât să fie izbăvit cu totul de sub lucrarea diavolului. Acest ultim fapt merită orice preț. Numai cine a fost iertat știe ce înseamnă adevărata valoare a iertării, căci modul în care va trăi din momentul în care a scăpat de greșeală merită orice preț ce a fost de plătit. Dreptul de atrăi în libertate duhovnicească este foarte important.

În timpul apostoliei lui Ioan Botezătorul, oamenii erau îndemnați să-și mărturisească public greșelile (Matei 3.1-6). Astăzi, poți să o faci personal dacă greșeala a fost făcută împotriva cuiva, și nu împotriva bisericii sau societății. Lucrul bun este că mărturisirea adevărată și iertarea respectivă îl fac pe păcătos să anuleze victoria lui Satana asupra vieții sale!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!