Mesajul zilei

05/09/2020 - BUNĂTATEA LUI DUMNEZEU

Tu, Doamne, nu-mi vei opri îndurările Tale; ci bunătatea şi credincioşia Ta mă vor păzi totdeauna.

Psalmi 40.11

Am fost chemați din întuneric la lumina minunată a lui Dumnezeu (1 Petru 2.9), dar trăim oare ceea ce această chemare înseamnă ? Ne-am bucurat de pacea lui Hristos sau am trăit ca ceilalți oameni? Cel Preaînalt ne-a acoperit nevoile sau am trăit în lipsuri ? Dacă Domnul ți-a luat îndurările Sale este un semn că nu ești bine cu El. De fapt, nu ești în locul în care El să te poată binecuvânta mereu.

Trebuie să stai de veghe, căci îndurările Domnului, ce sunt cauza pentru care nu suntem lepădați (Plângerile 3.22), pot fi oprite. Cuvântul spune că El este milos și bun în același timp ; însă, după cum David vorbește în acest Psalm, Domnul poate fi oprit din a ne acoperi cu faptele sale minunate și, astfel, ne vom afla la strâmtoare. Așadar, nu este nimic mai bun decât să ne analizăm și să ne împăcăm cu Tatăl.

Nereușita ni se datorează faptului de a nu da atenție la ceea ce El ne povățuiește. Când țelurile noastre trec înaintea celor ale lui Dumnezeu, atunci El nu ne poate iubi. Dacă Îl iubim, El ne va iubi la rândul Său. Dacă Îl vom nesocoti, vom pieri. Chiar dacă oamenii petrec ore întregi în rugăciune și trăiesc cerând tuturor să se roage pentru ei, dacă poruncile nu sunt respectate, sau există vreun păcat ascuns, mâna binecuvântată a lui Dumnezeu nu va avea cum să-i binecuvânteze.

Nu te amăgi crezând că Domnul îți înțelege greșeala. Din ziua în care ai păcătuit și nu te-ai căit, ușa ți-a fost închisă. Astfel, vrăjmașul te distruge din toate punctele de vedere. Visele mor, rugăciunile nu sunt decât niște sărmane cuvinte fără rost, credința neputincioasă, iar demonul ce a fost înfrânt nu te mai ascultă. Există o singură cale pentru a nu te lăsa înrobit de diavol: să te întorci la Dumnezeu și să-I ceri ajutorul.

Dumnezeu iubește pe cei ce Îl iubesc și Îi face plăcere să le aducă fericirea. El va face din tine și în tine ceea ce a promis, când vei avea curajul și vei înceta de a greși, mărturisind ceea ce inima ta a ascuns până azi. Astfel, lecuirea ta va veni, bucuria ți se va întoarce în inimă, iar ușile îți vor fi deschise. Renunță acum la stăpânirea diavolului, mărturisindu-ți păcatele Celui Preaînalt. Numai așa vei fi primit ca un adevărat fiu.

Nu este o vreme mai potrivită pentru a te împăca cu Domnul decât acum. Păcatul ți se citește pe față. Oriunde te vei duce, demonul știe că ești al lui. Numai mărturisindu-ți nelegiuirea, implorând îndurarea sfântă și împăcându-te cu cine ai greșit din punct de vedere moral, financiar sau orice altceva, vei cunoaște mila Domnului. Fă asta chiar acum, căci Domnul este cel ce îți dă acest prilej.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!