Mesajul zilei

06/09/2020 - UN FACTOR IMPORTANT

Eu sunt sărac şi lipsit, dar Domnul Se gândeşte la mine. Tu eşti ajutorul şi izbăvitorul meu: nu zăbovi, Dumnezeule!

Psalmi 40.17

Poate părea ciudat ceea ce voi spune, dar este adevărat că nu contează originea sau cum trăiești în lume. Ceea ce contează cu adevărat este dacă vei îngădui ca Domnul să se îngrijească de tine. Cu această înțelegere, nimeni nu se va simți mai prejos, căci ceea ce contează cu adevărat este dacă Domnul Dumnezeu cel Atotputernic te are sub ocrotirea Sa. Ajutorul sfânt este ușor de obținut. Urmează-mă în această învățătură a sfântului Cuvânt!

David avea totul pentru a fi un răzvrătit cu soartă. În vremurile sale, fiul cel mai mare moștenea de două ori cât ceilalți frați și cu toții trebuiau să-l asculte. Psalmistul era cel de-al optulea copil și, potrivit legii celui dintâi născut, nu avea nicio șansă de a reuși. Însă, respectând ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu, a reușit să crească înaintea Domnului și, dintr-un simplu păstor de oi, a devenit cel mai mare împărat al Israelului.

Niciodată să nu lași diavolul să te facă să crezi că nu îndeplinești condițiile de a urca pe scara social. Mai întâi, este nevoie să urci pe scara duhovnicească, ieșind din împărăția întunericului. Este un fapt că, în această robie, omul nu are și nu va avea nimic de la Dumnezeu. Însă, convertindu-se, inima îi este refăcută în Isus și începe să facă parte din Trupul lui Hristos. Astfel, vei afla cât de mult nu poate face pentru tine Dumnezeu, ce îți devine Tată.

Ca fiu al lui Dumnezeu, vei fi îngrijit în modul cel mai bun. Vei reuși să înțelegi Scripturile, iar viața îți va fi mai bună. Cu Isus, nu te vei mai poticni niciodată, și nici nu te vei întoarce să fii robul lui Satana. Cine este slobozit de Isus devine cu adevărat liber. Tot ceea ce este nevoie să faci este de a-I da primul loc în viața ta, convertindu-te și slujindu-L din toată inima.

Astfel, Dumnezeul cel veșnic îți va fi Sprijinul și, de aceea, nu va mai exista nicio lipsă în viața ta. El îți va fi și Izbăvitorul, iar izbăvirea ta de sub asuprirea celui rău va fi faptul cel mai important din toată lumea. Numai Dumnezeu știe ce bine El vrea să-ți facă și, până la urmă, El nu va da înapoi din a te ajuta. Așadar, este foarte important să primești pe Isus drept Mântuitor și Domn, căci, astfel, Tatăl îți va da puterea de a-I fi fiu.

Începând de acum, vei continua sărman și în nevoi numai dacă vrei. Hotărăște de a fi izbăvit de mâna sfântă. Dumnezeu așteaptă să te binecuvânteze. El nu numai că îți va ierta toate păcatele și îți va spăla sufletul cu sângele lui Isus, ci te va sfinți cu Cuvântul Său și te va reface în Duhul Sfânt. Ce ar fi să-ți faci rugăciunea chiar acum?

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Fie Domnul în inimile și casele voastre!