Mesajul zilei

07/09/2020 - SCHIMBARE MAI MULT DECÂT BINECUVÂNTATĂ

Tu m-ai sprijinit din pricina neprihănirii mele şi m-ai aşezat pe vecie înaintea Ta

Psalmi 41.12

Contează câtuși de puțin ce vine peste cine s-a convertit și a devenit fiul lui Dumnezeu, căci, odată ce își asumă filiația, Cel Preaînalt Își asumă paternitatea. Astfel, Domnul Isus, ce susține tot universul prin puterea Sa mare, a devenit Sprijinitorul acestui om. Pentru asta, singura atitudine pe care Cel Preaînalt o pretinde este ca creștinul să fie sincer, fiindcă, prin sinceritatea sa, El îl susține. Astfel, dacă ai ales neadevărul, nu vei mai putea să contezi pe ajutorul sfânt.

Greșește mult omul care minte, amăgește, se poartă greșit și, apoi, fără nicio rușine, neagă că ar fi făcut ceea ce diavolul i-a cerut. Creștinul nu poate niciodată să mintă sau să înșele; de aceea, chiar dacă ai de suferit pentru că ești sincer, nu te folosi de înșelăciune sau neadevăr. Cine spune adevărul are pe Dumnezeu alături. Așadar, dacă ai greșit, mărturisește și obține iertarea și ajutorul Domnului pentru a te curăți de păcatul făcut.

Sunt mulți cei ce au purtări care nu sunt deloc demne de un fiu al Celui Preaînalt. Aceștia greșesc și, cum nimeni nu vede, iar greșelile nu ajung să fie cunoscute public, îi înșeală pe alții. Acești oameni nici nu se gândesc că asemenea fapte îi mențin sub jugul vrăjamșului. Astfel, ceea ce își doresc nu se realizează niciodată, fiindcă rugăciunile nu le sunt auzite. Cel mai rău este că nu reușesc să cunoască voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită (Romani 12.2).

A trăi departe de binecuvântare este foare rău, iar cine se poartă așa îi vede pe alții ce se deosebesc în credință, fiind binecuvântați de Domnul și reușind realizări în viață. Acest fel de om va suferi mereu, depinzând de îndurarea și mila aproapelui, când ar trebui să fie ținta celor mai mari elogii. Lipsa de sinceritate în toate face ca omul să trăiască ca cei ce nu au cunoscut niciodată voia sfântă, sau chiar și mai rău.

Așadar, când luăm hotărârea de a mărturisi Domnului greșelile noastre pentru a-I obține iertarea, suntem puși de îndată înaintea feței Sale. Astfel, rugăciunile și determinările noastre sunt auzite imediat, iar cel rău începe să piardă toate luptele ce le purta împotriva noastră, fiindcă am trecut în categoria celor mai mult decât biruitori (Romani 8.37). Acesta este modul de a ne bucura de ceea ce Isus a cucerit pentru noi prin moartea Sa.

Nu ar fi bine să slujești cu adevărat lui Dumnezeu ? Ceea ce ai de câștigat este mult mai mult decât ai putea pierde aici în această lume. De aceea, ia acum hotărârea cea mai bună din viață și încrede-te în Hristos fără nicio îndoială. Astfel, vei trăi veșnic înaintea Celui ce este Domnul nostru în Ceruri și pe Pământ.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!