Mesajul zilei

08/09/2020 - CÂT DE MINUNAT ESTE DOMNUL

Ziua, Domnul îmi dădea îndurarea Lui, iar noaptea, cântam laudele Lui şi înălţam o rugăciune Dumnezeului vieţii mele.

Psalmi 42.8

Dumnezeu nu face deosebire între fiii Săi și, în inima Lui, nu este decât dragoste. De aceea, El Se străduie pentru ca omul să se îndrepte prin Cuvântul Său, ce este trimis de Domnul cu toată puterea pentru a împlini ceea ce vestește. Celor ce cred, Domnul le dă îndurarea Sa și, noaptea, când nu este lumină, trimite cântul Său, pentru a fi cu ei. Cântecul de slavă al lui Dumnezeu este rugăciunea vieții noastre, cea mai importantă pe care o putem face.

Grija Domnului față de toți fiii Săi este minunată. Dacă Îl căutăm, vom vedea că, până-n cele mai mici amănunte, vom fi călăuziți. Însă, cine nu face uz de această putere sfântă pierde mult, fiindcă, fără sprijinul Său, nu reușește să ieie atitudinea potrivită. Așadar, nu disprețui niciodată ceea ce Dumnezeu poate face în viața ta. Cu El la cârmă, vei fi mereu cu reușită din toate punctele de vedere; însă, fără El, vei da numai de greutăți.

Cel Atotputernic este numai dragoste. Niciodată nu va fi vreun sfat al Său care să nu fie plin de învățăturile Sale, căci, ca un Tată adevărat, El ne dă ceea ce este mai bun. Iubirea Sa de oameni L-a făcut să trimită pe Isus pentru ca să poarte suferinţele noastre și pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El (Isaia 53.5). Acum, nu mai este niciun motiv de suferință; putem să ne bucurăm pur și simplu de bunătatea Sa minunată. De aceea Domnul Se străduie să ne facă să ne îndreptăm prin Cuvântul Său.

Mesajul pe care Cel Preaînalt ni-l trimite este mai mult decât simple cuvinte, căci vine cu putere pentru a realiza ceea ce ne este vestit. Pentru cei ce cred în El, îndurarea Sa va îndeplini ceea ce El a promis în Scripturi. Astfel, va fi mereu iertare pentru păcatele noastre, leac pentru boli și reușită în tot ceea ce întreprindem. Taina este de a ne încrede în ceea ce Dumnezeu spune, iar lucrarea Sa minunată va fi desăvârșită.

Isus a spus că sunt douăsprezece ceasuri în zi (Ioan 11.9). Există răgazul în care putem să umblăm în credință, și altul în care să ne odihnim. Duhovnicește, se întâmplă la fel. Însă, chiar și când nu este lumină, pentru a ne odihni, nu am fost părăsiți, căci Tatăl ne învăluie cu cântecul Său și, astfel, vom avea o odihnă și mai bună. El vrea mereu să dea alean celui ce se simte asuprit și apăsat de griji.

Cântecul Său de slavă este cea mai bună rugăciune. Este momentul în care ne curățăm de toată murdăria în duh. Acesta ne prilejuiește noi hotărâri și ne acoperă cu putere. Fără îndoială, este rugăciunea vieții noastre.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!