Mesajul zilei

10/09/2020 - CE VEZI CÂND OCARA ÎȚI ESTE ÎNAINTE?

Ocara mea este totdeauna înaintea mea şi ruşinea îmi acoperă faţa

Psalmi 44.15

Deși era un om cu credință în Dumnezeu și a cunsocut multe victorii, David s-a lăsat într-o vreme înșelat de minciunile demonului și vedea lucrurile diferit. Asta s-a întâmplat cu mulți fii ai Domnului; până și mari lideri au avut perioadele lor cu probleme. Cel mai rău este când aceștia descriu aceste încercări ca și cum ar fi fost revelații sfinte și, astfel, mulți le-au acceptat, lăsând pe diavol să-i asuprească.

Este nevoie să ai mare grijă față de tot ceea ce ți se întâmplă, ce auzi și ce gândești. Satana a fost în stare să intre în Petru, imediat după ce a fost folosit de Domnul pentru a spune lui Isus cine este Dumnezeu (Matei 16.13-23). Mântuitorul l-a mustrat de îndată, dându-ne o lecție pentru a nu lăsa pe vrăjmaș să ne amăgească cu ademenirile sale. Tot ceea ce contravine Scripturilor nu vine de la Dumnezeu, ci din iad.

Când un om se lasă înșelat de cuvintele vrăjmașului, începe să vadă lucrurile în mod greșit. Fii mereu atent la ceea ce auzi și vezi! În aceeași clipă în care Satana îți arată ceva, Duhul lui Dumnezeu te face să simți că acel lucru este greșit – fie o privire răutăcioasă, aparent nevinovată, fie o laudă nepotrivită pe care nimeni nu ți-o adresează. Dumnezeu vorbește numai prin Cuvântul Său și, când o face, nu ne lasă să avem vreo îndoială.

Atacurile diavolului sunt neîncetate, după cum este și sprijinul sfânt. Vrăjmașul nu-i ispitește pe cei ce sunt de-ai săi, ci doar îi îndrumă. Însă, față de cei mântuiți, el se arată ca și cum le-ar fi un mare prieten și, din păcate, trebuie să recunoaștem că mulți îi dau ascultare. Câți pastori nu și-au împărțit bisericile prin faptul de a crede că dacă nu ar fi făcut-o nu ar fi ajuns nimic niciodată? Apoi, și-au dat seama că, efectiv, nu sunt nimic înaintea Domnului cel sfânt.

Sunt o mulțime de oameni în Dumnezeu care au fost folosiți cu adevărat de Domnul, însă, azi, sunt unelte în mâinile vrăjmașului din cauza acestui fel de ispită. Mulți au ajuns la concluzia că au purtarea greșită, însă încăpățânarea nu-i lasă să se mărturisească și nici să înceteze de a păcătui. Aceștia se îndreaptă cu pași mari către marea Zi a judecății și, atunci, vor auzi pedeapsa Învățătorului, căci judecata va fi neîndurătoare.

Alți oameni ajung să vorbească despre purtările lor ca și cum ar fi fost inspirați de Domnul. Nici văzând cât de mult au suferit nu îi face să se trezească. Când scriu sau vorbesc despre minciuna în care trăiesc, continuă să fie folosiți de vrăjmaș pentru a-i face și pe alții să se poarte la fel. Fie ca toți aceștia să se trezească este rugăciunea mea!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!