Mesajul zilei

11/09/2020 - CUVINTE ASPRE

Cuvintele voastre sunt aspre împotriva Mea, zice Domnul. Şi mai întrebaţi: ‘Ce-am spus noi împotriva Ta?’

Maleahi 3.13

Scripturile ne învață multe despre trăsăturile sufletești Dumnezeului nostru; una dintre ele este că El este sentimental. Isus a spus că cine Îl vede pe El vede și pe Dumnezeu (Ioan 12.45). Hristos a plâns, I-a fost foame și sete și S-a emoționat cu ceea ce I s-a spus sau făcut. Verifică ce fel de cuvinte ai spus Domnului și, de îți dai seama că sunt aspre, cere-I iertare. El se simte agresat când vorbești diferit de cum El vorbește.

Aflând prin Scripturi ceva despre Dumnezeu, trebuie să ne punem în inimă că El este cel ce vrea ca să fim într-un anumit fel. Nu este nimic din ce are sau este El și noi să nu putem avea sau fi. Odată cu păcatul săvârșit de Adam, am pierdut multe, dar, cu lucrarea lui Isus făcută pentru noi, putem să redevenim ceea ce am fost la origini: făcuți după chipul și asemănarea Sa (Geneza 1.26). Nu este nimic care să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu.

Cuvântul ne arată că Tatăl nostru are simțăminte. El a spus prin mijlocirea lui Maleahi că poporul lui Israel I-au adresat cuvinte aspre, ce L-au agresat. El S-a întristat din cauza acelor oameni ce nu au știut să spună vorbe frumoase despre El, care i-ar fi putut face biruitori asupra răului. Dacă ar fi făcut asta, El ar fi fost bucuros față de acei descendeți ai lui Avraam. Cum sunt rugăciunile voastre?

Isus ne-a arătat cum era Tatăl când a plâns din cauza morții lui Lazăr (Ioan 11.35). Însă, El nu a stat să se tot plângă, ci a făcut cele necesare. El așteaptă acelaș lucru din partea noastră. De aceea, dacă L-ai rănit cu plângerile tale, dacă i-ai spus cuvinte ce I-au mâhnit inima, a sosit ceasul de a-ți schimba modul de purtare. Cel Preaînalt vrea să învățăm cu David și cu mulți alții pe care El i-a folosit pentru a scrie psalmi frumoși.

Dându-ți seama că nu ai fost pe placul Domnului prin afirmațiile făcute, schimbă-te imediat. Adevărul este că, fără lumina Adevărului – revelația a ceea ce este scris - , omul nu reușește să vorbească drept. Prin Verbul viu învățăm să vorbim drept. Nu înceta niciodată de a învăța cum să-ți faci mărturisirea; astfel, schimbându-te prin înnoirea minții tale (Romani 12.2), vei bucura mereu Cerurile.

Nu mai spune vorbe aspre împotriva Domnului vorbind altfel decât El te învață. El nu este o ființă ca și a noastră, ci Dumnezeul Cel Atotputernic, care vrea ca fiii Săi să afle drumul victoriei; astfel, El va face posibil ca fiecare să aibă o viață plăcută.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!