Mesajul zilei

12/09/2020 - SUFLETUL ÎȚI POATE FI BOLNAV

Eu zic: „Doamne, ai milă de mine! Vindecă-mi sufletul! Căci am păcătuit împotriva Ta.”

Psalmi 41.4

Un om ce comite adulter face greșeala cea mai mare de pe fața Pământului : păcătuiește împotriva propriului trup. Culcându-se cu Bat-Șeba (2 Samuel 11.1-5), David a deschis ușa casei pentru ca demonul să intre și, astfel, lucruri groaznice s-au întâmplat cu familia lui. El trăia scârbit, până ce a luat hotărârea înțeleaptă. Numai Dumnezeu poate lecui sufletul ființei umane. Mărturisește-ți păcatul pentru a primi iertarea.

Cuvântul lui Dumnezeu ne atrage atenția asupra ispitei înșelării. Acesta spune că cine comite acest fapt nu are judecată. Dacă păcatul nu ar fi un lucru atât de grav, Domnul nu ne-ar atrage atenția atât de mult asupra sa, dar, de fapt, consecințele acestuia ajung mult mai departe decât ne putem imagina. O clipă de plăcere pe care David a avut-o cu Bat-Șeba a făcut ca viața să i se dea peste cap. Astfel, viteazul Domnului se afla în mâinile demonilor.

Acele zile au fost pline de supărare, când tristețea a pus stăpânire pe inima împăratului, până când Dumnezeu l-a ridicat din nou. David s-a îmbolnăvit, iar potrivit simptomelor, avea febră. În asemenea stare, trupul omului devine neascultător și refuză mâncarea; nici nu-i pasă dacă doctorul îi spune că nu are leac pentru boala sa, căci nu-i mai face plăcere să trăiască. Cea mai grea boală este cea care atacă sufletul, când omul nu mai rezistă. Tristețea pe care păcătosul o simte este un semn că Domnul vrea să fie iertat.

Ușa a fost deschisă puterii întunericului; acum, nu va fi decât tristețe și mâhnire. Ispita face ca omul să dorească pe cineva anume ca și cum fericirea depinde numai de aceasta; însă, după săvârșirea actului, când păcătosul își dă seama ce a făcut, nu rămâne decât plâns, remușcare și ura de sine pentru faptul de a fi deschis ușa lui Satana. Când omul păcătuiește, comuniunea cu Dumnezeu încetează, iar lațurile iadului îl țin prins pentru a-l chinui. Mărturisirea sinceră ne scapă de lațurile rele.

Dacă ai căzut, mărturiește-ți greșeala – mai întâi lui Dumnezeu, iar apoi, celui căruia i-ai făcut rău. Dacă asta nu este făcut în întregime, reîmpăcarea trădătorului cu cel trădat nu va avea loc. Cei ce nu s-au mărturisit vor vedea că bucuria de a trăi nu li se mai întoarce în inimă. Numai cel ce mărturisește și încetează de a păcătui primește îndurare. Cine a avut curajul de a cădea în păcat trebuie să aibă și curajul de a-l mărturisi pentru a obține iertarea părții vătămate.

Trebuie să-ți găsești leacul sufletului, altfel, nu vei mai simți niciodată apropierea sfântă și, fără aceasta, nu vei avea pace, nu te vei realiza, și nici nu te vei întoarce la comuniunea cu Tatăl. Nu lăsa pe diavol să-ți spună minciuni, zicând că greșala ți-a fost iertată. Numai judecata omului cere refacerea sau îndreptarea greșelii, pe când Judecata lui Dumnezeu, fiind desăvârșită, cere mult mai mult !

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!