Mesajul zilei

13/09/2020 - INIMA NEVEGHETOARE PĂCĂTUIEȘTE

Vrăjmaşii mei zic cu răutate despre mine: „Când va muri? Când îi va pieri numele?”

Psalmi 41.5

Împăratul David a început să aibă probleme în viață după ce a căzut în păcat cu Bat-Șeba (2 Samuel 11.1-5). Curvia, în toate felurile ei, este unul dintre cele mai grele păcate pe care cineva le poate comite, fiindcă omul în cauză păcătuiește împotriva propriului trup. În acest psalm, aflăm că vrăjmașii lui David vorbeau urât despre el, dorind să știe când va fi îndepărtat de Dumnezeu și numele îi va pieri. În cazul în care tu sau alt credincios păcătuiește, același lucru se va întâmpla.

Doar o privire către o ademenire diavolească este de ajuns pentru a face pe un fiu al lui Dumnezeu să cadă în ghearele vrăjmașului. Când îți dai seama că există răutate într-o prietenie sau omul și-a înțeles greșit interesul de a fi ajutat, este momentul de a se retrage și de a nu mai sta în apropierea acelui ”prieten”. Patima încolțește mereu în inima neveghetoare, căci, dând ascultare la ceea ce vrăjmașul spune, începi să te afli sub lucrarea sa nimicitoare.

Dacă David ar fi întors spatele ”nevinovatei” Bat-Șeba, ce s-a îmbăiat pe terasă, nu ar fi poftit la trupul ei frumos. Adevărul este că cine cade în păcat este cel ce nu fuge de el. Vezi ce ți-a atras atenția în ultimul timp. Dacă este ceva ce vine de la vrăjmaș, roagă-te Domnului, cerându-I iertare, și nu te mai lăsa dispus să analizezi acea ofertă. Nimic de la diavol nu trebuie să te intereseze, cel puțin numai dacă vrei să te îndepărtezi de lucrurile sfinte.

Chiar dacă, de exemplu, ai fost înșelat și consideri că ai dreptul de a divorța, fii atent pentru a nu da lui Satana nici un prilej de a te asupri. Dacă acesta te face să faci ceva greșit, să nu fii de acord. Va sosi ziua în care dreptul Judecător te va izbăvi pentru a fi cu adevărat fericit. Tot ceea ce vine de la cel rău trebuie să fie alungat imediat și niciodată acceptat. A plăti cu aceeași monedă, pe lângă faptul de a fi un act de necredință față de porunca sfântă, va aduce blestem.

Nu permite ca demonii să vorbească rău despre viața ta, întrebându-te când te vei despărți de Dumnezeu. Chiar dacă cineva cade în păcat, dar nu s-a îndepărtat de Tatăl, care, fiind Dragoste și știind cât nu va suferi departe de El, fă totul pentru ca acest om să se întoarcă la comuniune. Dacă a căzut în păcat, strigă după îndurare și imploră lecuirea sufletului său, mărturisindu-ți păcatul. Dumnezeu îți va auzi glasul și te va ajuta să scapi din mâinile vrăjmașului.

Când ai început să dai ascultare Evangheliei, ai primit nu nume nou prin care, în lumea duhovnicească, ești auzit și respectat. Însă, păcătuind, numele ți se va slăbi până va pieri. Nu fă această bucurie vrăjmașului! Întoarce-te la Dumnezeu, care te va ierta și, astfel, numele ți se va întări. Așadar, întoarce-te la misiunea pe care Domnul ți-a dat-o!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!