Mesajul zilei

14/09/2020 - SĂ FII CU LUARE AMINTE LA BUNĂTĂȚILE LUI DUMNEZEU!

Cine este înţelept să ia seama la aceste lucruri şi să fie cu luare aminte la bunătăţile Domnului.

Psalmi 107.43

Gândește-te la Domnul ca la o Ființă ce nu are limite în lucrările Sale. El este același ieri și azi, ca și în vechime, când a creat din nimic Cerurile și Pământul (Evrei 13.8). Dumnezeu va împlini tot ceea ce îți va spune prin Cuvântul Său. Faptul că Domnul are limitele Sale este o minciună pe care diavolul a reușit să o pună în mintea multor oameni. Cine este în comuniune cu Cel Preaînalt are sprijinul Său în toate încercările.

Este înțelept să analizezi cu mare atenție ceea ce El a făcut în trecut și ceea ce face în zilele noastre pentru cei ce Îl caută. Astfel, credința ți se va întări și desăvârși. Vei putea înțelege ce ai de făcut pentru ca puterea sfântă să lucreze pentru binele tău. Știind ceea ce Dumnezeu este dispus să realizeze pentru cei ce cred în El, primești răspunsul sfânt pentru ca El să înfăptuiască ceea ce ți-a făgăduit. Nu există motiv pentru care Domnul să nu împlinească ceea ce a promis.

Taina este de a fi cu luare aminte la faptele bune ale lui Dumnezeu, ce ne dau lecții importante care ne vor face să dobândim și mai mult din lucrările Sale. Așadar, profită din plin și analizează ceea ce El a făcut pentru evrei în Egipt, în Exod și în pustie. Află cum Cel Atotputernic a folosit pe prooroci, pe împărații din Iudeea și alți oameni care I-au slujit în vremurile biblice, căci în acest mod El ne folosește și azi. Dumnezeu ne tratează la fel ca pe frații noștri din vechime.

Dacă crezi că lucrările sfinte sunt limitate, atunci ești sub influența vrăjmașului. Primul pas de a scăpa de minciunile lui este de a lua aminte la ceea ce Scripturile spun. Cuvântul este candelă pentru picioarele mele și lumină pe cărarea mea (Psalmi 119.105). Așadar, cu acest fel de purtare, pe lângă faptul de a fi luminat precum frații noștri din vechime, îți vei afla și rezolvarea tuturor problemelor.

Domnul are putere nelimitată pentru a lucra în sprijinul celor ce cred în El. Isus ne-a spus că toate lucrurile sunt cu putință celui ce crede (Mc 9.23). De aceea, nu te lăsa amăgit de vrăjmaș; dimpotrivă, întărește-te prin Cuvântul ce-ți este revelat, căci El este de netăgăduit și vine cu toată puterea necesară pentru a împlini în viața ta ceea ce-ți vestește. Amintește-ți că Cerurile și Pământul vor trece, dar cuvintele Învățătorului nu vor trece niciodată (Luca 21.33).

Înțelegând Cuvântul lui Dumnezeu, te vei afla în legătură directă cu Dumnezeu și, în acel moment, nimic nu-ți poate limita acțiunile pe calea pe care El ți-a croit-o. Cu Domnul lucrând în viața ta, vei fi cu mult mai presus de nevoile tale. Fii și fă ceea ce Tatăl a spus despre tine !

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!