Mesajul zilei

15/09/2020 - VEI FI RIDICAT SAU DOBORÎT?

Dacă vezi un om iscusit în lucrul lui, acela poate sta lângă împăraţi, nu lângă oamenii de rând.

Proverbele 22.29

Acest mesaj al lui Dumnezeu este hotărâtor pentru viitorul tău: trebuie să fii priceput în realizarea lucrării Domnului pentru a fi ridicat, și nu doborît. Ceea ce înțelegi prin Cuvânt este o misiune pe care El ți-o dă. Credința îți este dată pentru ca să faci lucrarea lui Dumnezeu. Poruncile sfinte trebuie îndeplinite cu grijă, căci, astfel, vei primi răsplata de a sta lângă împărați. Pe de altă parte, cei leneși sunt puși laolaltă cu cei ce nu reușesc mare lucru.

Este bine să fii atent la modul în care faci voia sfântă. Modul drept de a se purta este de a proceda precum Isus o făcea în timpul apostoliei Sale pe Pământ. El a venit drept pildă; de aceea, a nesocoti modul Său de a îndeplini ceea ce I-a fost poruncit înseamnă să greșești cu totul. Cine este chemat pentru a împlini planul ceresc trebuie să se poarte cu iscusință, căci, altfel, va avea de suferit.

Cel Preaînalt nu ne arată nimic din întâmplare. Înțelegerea a ceea ce El ne dă este revelația precisa a voinței Sale în ceea ce ne privește. Această înțelegere poate fi considerată și ca o poruncă clară pentru a face parte din planul Său minunat de înviere. Lecuirea, belșugul și celelalte binecuvântări sunt mai mult decât niște daruri minunate date de Dumnezeu, sunt misiuni pe care Domnul ne cere să le îndeplinim.

Semnul că trebuie să te pui la lucru pentru a realiza ceva este credința pe care El ți-o dă. Cu încrederea că acel lucru îți aparține, nu mai întreba pe Dumnezeu dacă asta este sau nu voia Sa, căci, de nu ar fi fost, El nu ți l-ar fi arătat. Așadar, du-te să-ți îndeplinești misiunea cu tot dragul, cu multă dăruire și din toată inima, și nu considera că a fost terminată înainte ca ceea ce ți-a fost poruncit să fie dus în întregime la bun sfârșit. Isus a spus că bucuria voastră trebuie să fie deplină (Ioan 15.11).

Nu fă lucrarea lui Dumnezeu oricum, căci, în acest caz, nu vei fi ridicat. Domnul făgăduiește să pună înaintea împăraților pe cel ce Îi realizează lucrarea cu sârg. Putem înțelege prin împărați pe cei care devin suverani în viața ta, ce nu pierd nicio rugăciune și, de aceea, sunt oameni după inima lui Dumnezeu. Pentru a birui mereu, Cuvântul spune că putem totul în Hristos, care ne întărește (Filipeni 4.13).

Cei ce nu vor da atenție modului în care îndeplinesc poruncile vor fi puși împreună cu cei ce primesc puțin. Așadar, modul în care vei împlini voia sfântă va arăta ce fel de loc duhovnicesc vei avea. Viitorul tău va putea fi cel al unui biruitor sau al unui adunător de înfrângeri. Pentru a fi victorios, taina este de a fi iscusit în lucrarea ce ți-a fost menită să o înfăptuiești!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!