Mesajul zilei

17/09/2020 - IZBĂVIREA UNUI ASUPRIT

Pe când intra Isus în Capernaum, s-a apropiat de El un sutaş, care-L ruga şi-I zicea: „Doamne, robul meu zace în casă slăbănog şi se chinuieşte cumplit.”

Matei 8.5,6

Domnul trebuie să vină în lumea celor ce suferă. Biblia povestește despre un sutaș care s-a rugat la Hristos să lecuiască pe robul său, ce zăcea și se chinuia cumplit. Oamenii asupriți de duhurile rele stau abătuți, dar demonul pune stăpânire pe ei numai când aceștia cedează ispitei. Drept consecință, cine este sub influența diavolească rămâne fără credință și este chinuit cumplit.

Trebuie să ducem credința în Isus peste tot în lume unde există suferință. Numai când Învățătorul ajunge în locul celor asupriți minunea se poate împlini. Atâta timp cât cel suferind are o credință religioasă sau slăbită, Dumnezeu nu poate lucra. Este necesar să avem sensibilitate față de puterea sfântă pentru a-i face pe cei suferinzi să înțeleagă Adevărul și, dacă reușim, să-i eliberăm. Domnul dorește izbăvirea tuturor celor asupriți de diavol.

Prin cererea sutașului, putem vedea cât de mult Satana pusesse stăpânire pe viața acelui rob, care era chinuit de durere. Așadar, dacă viața îți este amenințată de diavol, trebuie să rămâi în picioare. Unul dintre semnele potrivit cărora lucrarea diavolului se face simțită este lipsa de voință a celui în suferință. Trebuie mereu să ridici pe cel ce este căzut, fiindcă, altfel, va fi imposibil să-l faci să creadă în spusele Domnului.

Demonii luptă pentru a distruge stima de sine a omului, căci, astfel, pot să facă ce vor cu el. Este bine de amintit că, înainte de stăpânire, vine asuprirea și, înainte de aceasta, vine ispita. De îndată ce un om cedează ispitei, Satana începe să-l asuprească și, dacă acesta nu caută izbăvirea sfântă, urmează luarea sa în stăpânire, când vrăjmașul are un control total asupra lui. Numai cu o credință adevărată este posibil să-i aduci izbăvirea.

Stăpânirea celui rău face pe cel asuprit să paralizeze, care, de multe ori, știe ce să facă pentru a-și primi izbăvirea, dar nu mișcă niciun deget pentru a scăpa din capcana vrăjmașului. În această fază, mijlocirea trebuie să fie directă, iar mijlocitorul trebuie să aibă îndrăzneală pentru a se duce înaintea Domnului ca să-I dovedească credința pentru a slobozi pe cel asuprit și a-l face să se încreadă în Dumnezeu; de aceea, trebuie să fie cu determinare până la capăt.

Asuprirea sau posedarea îi face pe oameni să fie foarte chinuiți. Această suferință poate să fie în mintea lor – din cauza vreunui viciu, de exemplu – sau în orice sector al vieții. Este adevărat că Isus te izbăvește, dar trebuie să fii de neclintit în ceea ce ai învățat. În bătălia izbăvirii trebuie să ai grijă de ceea ce ți-a fost revelat.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!