Mesajul zilei

18/09/2020 - RĂSPUNDE CU ÎNȚELEPCIUNE

El mi-a zis: „Fiul omului, vor putea oare oasele acestea să învieze?” Eu am răspuns: „Doamne, Dumnezeule, Tu ştii lucrul acesta!”

Ezechiel 37.3

Domnul este Atotștiutor, fiindcă deține toată cunoașterea. Când Dumnezeu te întreabă ceva, aceasta este pentru a te face să te gândești la un lucru pe care te-a învățat. El are mereu ceva mai mult să-ți transmită și, învățând cu El, vei avea reușită în toate cele. Fii atent la ceea ce Domnul îți spune și, în același timp, nu te grăbi să răspunzi și nici să-I dai lecții. A fi smerit față de oameni este bine și este și mai bine să fii așa față de Dumnezeu.

Isus știa ce avea de făcut când a vorbit ucenicilor despre preocuparea Sa față de norodul ce stătea cu El de trei zile fără a mânca (Marcu 8.1-3). Cu Dumnezeu, nimănui nu-i este foame sau sete, și nici nu simte vreo altă nevoie. El ne asigură cu adevărat tot ceea ce avem nevoie pentru a trăi demn. Învățătorul dorea să-i facă pe ucenici să se gândească la acea ”problemă” și, apoi, la rezolvarea pe care El o va aduce.

Așadar, pregătește-te! Cu siguranță, Domnul îți va atrage interesul asupra multor lucruri, ce fac parte din lecțiile pe care El ți le prilejuiește pentru a face din tine un om pregătit pentru misiunea pe care ți-a dat-o. Dumnezeu știe să ne curețe prin foc pentru a nu cădea în capcanele vrăjmașului. El nu are cum să Se folosească de cineva ce se lasă amăgit de minciunile celui rău și, astfel, să-I necinstească lucrarea.

Învățătorul folosește lucrurile cele mai simple pentru a ne da înțelepciune în viață. În fiecare clipă, cu fiecare încercare, I te poți adresa pentru a-I cere ajutorul. Astfel, vei reuși să ai înțelegerea ce-ți va da putere pentru a birui atacurile celui rău. Cei ce învață cu Domnul îi fac pe înțelepții lumii să rămână cu gura căscată, căci răspunsurile lor vin din Ceruri și, astfel, poftele trupului rămân fără răspuns grație înțelepciunii cu care suntem binecuvântați.

Auzind propovăduirea Cuvântului sau citind Biblia, Dumnezeu îți va arăta ceea ce ai de făcut. Așadar, nu-ți lăsa sufletul să se rătăcească în gânduri fără noimă, căci una dintre funcțiile Duhului Sfânt este de a te învăța toate lucrurile și de a-ți spune ceea ce El a auzit în Ceruri. Oamenii ce învață cu Domnul devin mai înțelepți decât proprii învățători. Te vei afla la mare distanță de cei rătăciți dacă înveți cu Învățătorul cel preaiubit.

Smerenia trebuie să fie virtutea care să călăuzească pe orice fiu al lui Dumnezeu. Cei ce trăiesc în acest mod vor vedea că asta este bine înaintea oamenilor, dar și mai bine înaintea Celui Atotputernic. Oamenii smeriți vor fi răsplătiți pentru a lăsa pe Tatăl să domnească prin mijlocirea lor.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă lumineze viețile!