Mesajul zilei

19/09/2020 - CÂND LUCRAREA DEMONULUI IA SFÂRȘIT

Isus învăţa pe norod într-o sinagogă în ziua Sabatului. Şi acolo era o femeie stăpânită de optsprezece ani de un duh de neputinţă; era gârbovă şi nu putea nicidecum să-şi îndrepte spatele.

Luca 13.10,11

Izbăvirea femeii ce se gârbovea tot mai mult a avut loc când aceasta a participat la o adunare unde Isus propovăduia. Aflând Adevărul, cei 18 ani de suferință au luat sfârșit. Învățămintele religioase sunt neputincioase pentru a desface lucrările diavolului; însă, când poporul înțelege Evanghelia, cei asupriți sunt sloboziți, bolnavii, vindecați, iar rătăciții, mântuiți. Numai Isus poate izbăvi pe cel ce se află în mâinile diavolului.

Învățătura lui Isus este diferită de învățăturile omului. El vorbește cum nimeni nu a mai vorbit vreodată, și o face cu autoritate. De aceea, dă-ți toată atenția când Domnul folosește pe propovăduitor și, înțelegând mesajul biblic, vei fi și tu mântuit. Această femeie a fost chemată pentru a se duce înaintea Învățătorului și, făcând asta, a auzit hotărârea izbăvirii sale. Trebuie să știi că ceea ce te învață Hristos te va scăpa de suferință. Cei ce sunt învățați de Isus au reușită în toate cele.

Cu toate că era credincioasă și se ducea la sinagogă regulat, așa cum orice evreu făcea, această femeie nu a primit vindecarea. Același lucru se întâmplă cu cine nu cunoaște voia sfântă cu privire la viața sa. Este important de știut că înțelegerea dobândită prin faptul de a asculta ceea ce Domnul ne spune este lucrul ce face diferența. Ceea ce Isus ne învață ne luminează inima, ne întărește sufletul și face posibil ca Dumnezeu să ne găsească și să ne izbăvească de orice asuprire.

Scriptura ne avertizează că a nesocoti Cuvântul lui Dumnezeu ne face să ne pierdem (Proverbele 13.13). Cine se dăruiește cauzelor religioase nu face decât să-și piardă vremea. Trebuie să cerem Domnului să ne învețe Adevărul pentru ca, odată aflat, să fim izbăviți de necazuri (Ioan 8.32). Adevărul izbăvește pe om de toate asupririle întunericului. Nu mai există asuprire când Dumnezeu ia hotărârea eliberării.

Necunoscând Adevărul, femeia continua să fie asuprită de un demon ce o făcea să se gârbovească tot mai mult. Însă, crezând în ceea ce Dumnezeu i-a spus inimii, a auzit de pe buzele Învățătorului că a fost izbăvită de nenorocirea sa. Așa se va întâmpla cu oricine dă ascultare cuvintelor Domnului. Cine își învață lecția își primește hotărârea de izbăvire.

În afară de puterea lui Dumnezeu, nimeni nu va fi izbăvit de lucrările forțelor rele. Lucrarea diavolului din această femeie a luat sfârșit în momentul în care a aflat Adevărul. Învață cu Isus, și stăpânirea celui rău în viața ta se va sfârși.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze viața!