Mesajul zilei

20/09/2020 - CUCEREȘTE-ȚI POZIȚIA

Un argat cu minte stăpâneşte peste fiul care face ruşine şi va împărţi moştenirea cu fraţii lui.

Proverbele 17.2

Când copilul nu-și înțelege locul în familie, părinții sunt făcuți de rușine. Nimeni nu trebuie să se lase folosit de demon, fiindcă cui i s-a dat mult, i se va cere mult (Luca 12.48). Ori, fiul care nu-și îndeplinește porunca nu-și onorează tatăl. Pe de altă parte, argatul cu minte reușește să se opună ispitei din inima fiului nesocotit. De aceea, un astfel de rob va fi luat în considerare la împărțirea moștenirii cu frații săi. Mulți robi vor lua parte la moștenirea celor ce aparțin apostoliei.

Sunt oameni care nu dau importanță statutului pe care îl au în chemarea pe care au primit-o de a fi apostoli ai Evangheliei și cad în păcat. Membrul bisericii ce nu aparține apostoliei, dar este cu minte, în loc de a răspândi vestea cea rea, trebuie să înceapă să se roage și să se opună ispitei din inima păcătosului. Bunul său simț bucură inima Tatălui și, de aceea, va fi inclus pentru a primi răsplata dată celor ce slujesc apostoliei.

Purtarea omului arată de ce va avea parte în viață; până la urmă, ușile cele bune nu sunt deschise din întâmplare. Prin tot ceea ce omul face din dragoste pentru Dumnezeu va primi răsplata Sa. Cei ce denigrează, ce se lasă amăgiți de minciunile diavolului, ce trăiesc vociferând, ce-și irosesc timpul de rugăciune pentru a se uita la filme imorale și nu respectă sfântul Cuvânt nici nu-și imaginează cât nu vor pierde de vor permite ca cel rău să-i înșele.

Înțelepciunea este o virtute aparte, iar cei ce o adoptă pentru a le călăuzi viața vor face parte din fericirea veșnică. Este rușinos pentru om să se lase folosit de diavol; mai mult de atât, necinstiții vor avea parte de mânia și răutatea demonului, ce îi va face să se poarte greșit. Dimpotrivă, oamenii înțelepți vor avea mereu parte de aprobarea sfântă a planurilor lor și, de aceea, nu le vor lipsi prilejurile de a face binele. Aceștia vor fi mereu binecuvântați.

Domnul știe de ce te-a pus acolo unde te afli. El are nevoie de tine ca rob al Său în misiunea ce ți-a fost încredințată. Străduiește-te, fii tare, înțelept, sincer și gata pentru orice lucrare bună, fiindcă Dumnezeu îți vede inima, nu numai ce-ți iese de pe buze. De voiești să fii biruitor, încearcă să fii înțelept în toate lucrurile. Chiar și în faptele de credință, înțelepciunea trebuie respectată; astfel, vrei reuși să-ți mărești moștenirea cea veșnică.

Nu nesocoti planul sfânt al vieții tale. Fiind înțelept, iar Dumnezeu va face astfel încât moștenirea fiilor să fie împărțită cu tine. Liniile tale au căzut în locuri minunate (Psalmi) și, când veia junge la capătul final al carierei tale, vei vedea că a meritat să primești pedeapsa de a fi un rob înțelept.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!