Mesajul zilei

21/09/2020 - MOTIVE PENTRU A LĂUDA PE DUMNEZEU

Laudă pe Domnul, Ierusalime, laudă pe Dumnezeul tău, Sioane! Căci El întăreşte zăvoarele porţilor, El binecuvântează pe fiii tăi în mijlocul tău.

Psalmi 147.12,13

Cetatea Sfântă și Biserica sunt îndemnate să laude pe Domnul, căci lucrarea pe care El o face pentru noi este demnă de tot respectul. Când lăudăm pe Dumnezeu, recunoaștem binele ce ne este făcut, iar cine nu știe să recunoască bunătatea Tatălui nu reușește să vadă măreția de care se bucură. Printre minunile pe care Domnul ni le face, putem deosebi inviolabilitatea porților noastre și binecuvântarea sufletească de care au parte fiii noștri.

Așa cum Cel Preaînalt are multe porți, pe care trebuie să intrăm cu laude (Psalmi 100.4), și noi am fost făcuți cu multe porți. De fapt, fiecare celulă din trupul nostru își are calea de acces, ce trebuie închisă lucrărilor vrăjmașului. De fiecare dată când simți că răul te atinge, încercând să-ți stăpânească mintea, nu ezita de a îi închide intrarea.

Sunt oameni ce spun că nu beau alcool, dar, într-o bună zi, la o petrecere, li s-a servit un pahar. Pentru a nu fi nepoliticoși au gustat un pic și, apoi, de la o înghițitură, au devenit viciați. La fel s-a întâmplat și cu alți oameni ce consumă droguri, practică prostituția sau alte asemenea lucruri greșite. Așadar, veghează, încrezător în ceea ce Domnul Dumnezeu spune că face pentru tine. Dându-ți seama că apare vreo ispită, închide-i accesul în aceeași clipă.

Creatorul a făcut pe om desăvârșit, cu piroanele ușilor funcționând perfect; de fapt, la începuturi, ființa umană avea stăpânire asupra forțelor întunericului – păsările cerului (Geneza 1.28). În fine, păcătuind, Adam a deschis ușa vrăjmașului și, cu intrarea morții – firea lui Satana – în lumea noastră, aceste zăvoare au devenit neputincioase. Însă, acum, Domnul ne vestește că au fost întărite.

Porțile tale sunt gata de a rezista atacurilor demonului. Astfel, pentru a le închide, lipsesc cheile, ce ne-au fost de asemenea date. Isus ne-a asigurat că avem puterea de a spune că ceea ce legăm pe pământ va fi legat în Ceruri, și ceea ce dezlegăm aici, în lumea noastră, va fi dezlegat la nivel duhovnicesc (Matei 16.19). Ție îți revine să-ți închizi porțile pentru ca răul să nu ți se strecoare în viață.

Domnul a mai spus că va binecuvânta pe copiii tăi prin tine. În inima ta, altarul lui Dumnezeu, El îți dă puterea de a-ți izbăvi moștenitorii – copii, nepoți, stră-nepoți etc. Așadar, nu lăsa pe vrăjmaș să-i asuprească cu droguri, prin prostituție și alte asemenea păcate. Tu i-ai adus pe lume pentru a fi binecuvântați, și nu pentru a sluji celui rău. Fii pregătit, căci vei fi folosit pentru a-ți binecuvânta familia.

 

În Hristos, cu dragoste 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă lumineze viața!